Erkek Çocuk Yetiştirme Yurt binasının yıkımına

Erkek Çocuk Yetiştirme Yurt binasının yıkımına başlandı


SİVAS (A.A) - Sivas Belediyesinin Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezinin yapımı için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundan devraldığı Erkek Çocuk Yetiştirme Yurt binasının yıkımına başlandı.
     Halil Rıfat Paşa Mahallesinde bulunan binanın yıkım çalışmalarını izleyen Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıkım çalışmalarını hafta sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını belirterek, 23 Ağustos Perşembe günü saat 09.30da merkezin yapım ihalesine çıkacaklarını ifade etti.
     İçerisinde birçok sosyal alanı barındıracak Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezini 430 günde bitirmeyi planladıklarını dile getiren Uzun, İnşallah bu kültür merkezi binasının kurdelesini önümüzdeki yıl halkın hizmetine sunacağız dedi.
     Kültür merkezi hakkında bilgi veren Uzun, şunları kaydetti:
     6 bin metrekarelik alan üzerinde yaklaşık 3 bin 500 metrekare zemin oturumu olacak. 3 kat zemin altı 3 katta zemin üstü olmak üzere toplam 6 katlık bina yapacağız. Yapılacak binanın altında, 175 araçlık otopark olacak. Hanımların el işi, dikiş nakış kursları ve kesim kurslarıyla alakalı bölümler olacak. Yetişkinler ve çocuklar için havuz, 2 cep sineması, 1 adet de 600 kişilik sinema bulunacak.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Erkek Çocuk Yetiştirme Yurt binasının yıkımına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER