Erdemlide çevre düzeni bilgilendirme toplantısı yapıldı

Erdemlide çevre düzeni bilgilendirme toplantısı yapıldı


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesinde 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşen toplanın açılış konuşmasını yapan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, daha önce düzenlenen Karaman-Mersin çevre düzeni 1/100 binlik planının Danıştay tarafından iptal edilmesi üzerine yeniden Adana, Mersin bölgesi olarak, 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı çalışması için belediye teknik birimlerinden oluşan ekip kurulduğunu ve ekibin çalışmalara başladığını hatırlattı.
     Mersin Valiliğinin öncülüğünde hazırlanacak yeni plana, kentin turizm, tarım ve sektörel ihtiyaçlarının ynsımasının amaçlandığını ifade eden Özefe, çevre planının şehrin anayasası olduğunu belirterek, Diğer hazırlanacak planlar çevre düzeni planlarına uygun olmak durumundadır. Zaman zaman da belediye başkanlarımızla, sivil toplum örgütü temsilcilerimizle bir araya gelip ilçemizin ihtiyaçlarını, gelişmesini arzu ettiğimiz yönlerinin plana yansıması için fikir alışverişinde bulunacağız dedi.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıkları Koruma Şube Müdür Vekili Yasemel Çetin ise, yeni 1/100 binlik çevre planı çalışmasına Erdemlinin ihtiyacı olan tüm argümanların konulması gerektiğini söyledi. Çetin, bu tür önerileri tüm ilçelerden isteyeceklerini ve Mersinin genel bir senaryosunu hazırlayarak, daha etkin rol alabilmek adına bakanlığa sunacaklarını kaydetti.
     Şehir plancıları Naim Köse ile Hüseyin Donatın konuşmacı olarak katıldığı toplantıya belde belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile daire amirleri ve belediye personeli katıldı.
    
     Muhabir: Derviş Çömez
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Erdemlide çevre düzeni bilgilendirme toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER