Erdemlide 3 gün hastalığı iddiası

Erdemlide 3 gün hastalığı iddiası -Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tun: -Hiç bir büyükbaş hayvan sahibinden ölüm olayı yaşandığına dair bilgi gelmedi


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesinde büyükbaş hayvan ölümleri yaşandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Berdan Tun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 gün hastalığı olarak bilinen Boniva Ephemeral Fover hastalığı nedeniyle ilçede hayvan ölümlerinin yaşandığı yönünde kamuoyuda bazı bilgilerin dolaştığını bildirdi.
     Son zamanlarda Osmaniye ve Adanada ortaya çıkan hastalığın Erdemli ilçesinde de görüldüğü yönünde iddialar bulunduğunu hatırlatan Tun, şunları kaydetti:
     Hiç bir büyükbaş hayvan sahibinden ölüm olayı yaşandığına dair bilgi gelmedi. Sivrisinek gibi kan emici sineklerle hayvanlara bulaşan hastalığa karşı yetiştiricilerin ahırlarını çok temiz tutması gerekir. Bu hastalık, başvurulması zorunlu hastalıklar kategorisine girmiyor. Bu nedenle bize resmi bir başvuru olmadı. Bize başvuru olduğu takdirde hayvan sahiplerine teknik destek sağlayabiliriz. Üreticilerimiz, bu tür durumlarda mutlaka bize başvurmalı.
     Tun, tedbir amaçlı olarak ilçe genelinde büyük baş hayvan yetiştiriciliği yapılan, Elvanlı, Dağlı, Arpaçbahşiş ve Kargıpınarı beldelerine ekip göndererek, inceleme yapacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Erdemlide 3 gün hastalığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER