Erdekte denize açılan üç balıkçının kaybolması

Erdekte denize açılan üç balıkçının kaybolması -Erdek Deniz Üs Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri ile SAT komandoları, balıkçılara ulaşmaya çalışıyor


BALIKESİR (A.A) - Erdekte hafta sonunda denize açılan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan 3 balıkçıyı arama çalışmaları genişletilerek sürdürülüyor.
     Erdek Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Demiray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçılar Selçuk Eğritepe (26), Nahit Doğruel (31) ve Tanay Koskanın (30), cumartesi akşam saatlerinde iskeleden el sallayarak denize açıldığını söyledi.
     O saatten sonra balıkçıların dönmediğini dile getiren Demiray, şunları kaydetti:
     Arkadaşların tecrübeleri zayıf. Aslında çıktıkları saatte hava çok kötü değil ancak gece yarısı gibi hava bozdu. Sabaha karşı 03.00-04.00 gibi de havanın daha sert olduğu söyleniyor. Tahminen o saatlerde batmış olabilir. Bu arkadaşlar en son Cumartesi gece 23.00 sularında bir balıkçı teknesiyle karşılaşıyorlar. Karşılaştıkları balıkçılar onlara, biz Erdeke dönüyoruz siz ne zaman döneceksiniz- diye soruyorlar. Birkaç yere ağ atıp döneceklerini söylemişler. Arkadaşları tanıyoruz, biraz tecrübesiz arkadaşlar daha yeni diyebiliriz.
     Erdek Deniz Üs Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri ile SAT komandolarının denizden arama çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Demiray, Çalışmalar genişletilerek sürdürülüyor. Deniz dibi taraması da yapılıyor. Bir mayın gemisi katılmış aramalara. Helikopterle de havadan arama yapılıyor. Balıkçılar da arama çalışmalarına destek veriyor dedi.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Erdekte denize açılan üç balıkçının kaybolması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER