Erciyeste kayak keyfi başladı

Erciyeste kayak keyfi başladı -Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı Erciyeste kayak sezonu açıldı -Hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte kaymanın keyfini çıkardı


KAYSERİ (A.A) - Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı Erciyeste kayak sezonu açıldı.
     Hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, Erciyesin kayağa yapışmayan toz karı ile ünlü pistlerinde çocuklarıyla birlikte kaymanın keyfini çıkardı.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesine bağlı Erciyes Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak sezonunun başladığını, vatandaşların Erciyese yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
     Adana, Mersin gibi güney illerinden çok sayıda kayakseverin Erciyese geldiğini belirten Cıngı, Günübirlik Erciyese gelenler için çeşitli yenilikler yaptık. Soyunma odaları, çocuk bakım odaları bunlardan bazıları. Kayakseverlere her türlü imkanı sunuyoruz dedi.
     3 bin 916 metre yüksekliğindeki Erciyesin, Türkiyenin ve dünyanın en ucuz kayak merkezi olduğunu savunan Cıngı, şöyle devam etti:
     Bu sezon Erciyes Hacılar Kapıdaki gondolun, kayak yapmayanlar için tek çıkış öğrenci bilet ücreti 1 lira, tam bilet ücreti 3 lira. Kayakçılar için ise öğrenci 3, tam 5 lira. Günlük bilet fiyatı ise 25 lira olarak belirlendi. Avrupada bu fiyat 40-50 lira arasında değişiyor. Bu kadar uygun fiyatı dünyanın hiçbir kayak merkezinde bulamazsınız. Vatandaşların da ilgisi çok güzel. İlk günlerde halkımız çocuklarıyla sabah saatlerinden itibaren pistleri doldurdu. Bu sezon hedefimiz 1 milyon kişiyi Erciyese çıkarmak.
     Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Neşet Somtaş ise, 24e yakın piste sahip olan Erciyesin kayakseverler için ideal bir merkez olduğunu kaydetti.
    
     -Kar Kaplanları da sezon açtı-
    
     Bu arada, isimlerini Erciyes ve çevresindeki dağlarda kışın kar banyosu yaparak ve buzlu suya girerek duyuran Erciyes Kar Kaplanları da yeni sezonu açtı.
     Herkes İçin Spor Federasyonuna bağlı Erciyes Kar Kaplanları Derneği ve Spor Kulübü üyeleri, mevsimin ilk kar banyosunu Erciyes Dağının Tekir Yaylasındaki kayak pistinde eksi 10 derece soğukta yaptı.
     Çeşitli meslek gruplarından 25 kişinin yer aldığı grup, soğuk havaya aldırış etmeden tesisler bölgesinden ikinci istasyona kadar yürüdü. Kar kaplanları, daha sonra yarı çıplak halde türküler söyleyerek kar üstünde koştu ve kar banyosu yaptı.
     Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilcisi Davut Güleç, son günlerde artan gribal enfeksiyona karşı en iyi aşılamanın karda yürümek, kar banyosu yapmak ve spor sonrası soğuk ya da buzlu suya girmek olduğunu söyledi.
     Erciyes Kar Kaplanları Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı da her kış karda ve buzlu suda banyo yapmayı alışkanlık haline getirdiklerini, böylece hastalıklardan korunduklarını savundu.
    
     Muhabir: Esma Aygün / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Erciyeste kayak keyfi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER