Erciyeste gece kayağı keyfi

Erciyeste gece kayağı keyfi -Türkiyenin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyeste, gece kayak yapılabilmesi amacıyla başlatılan 1,5 kilometrelik pistin aydınlatma çalışması tamamlandı


KAYSERİ (A.A) - Türkiyenin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyeste, gece de kayak yapılabilmesi amacıyla başlatılan Tekir bölgesindeki 1,5 kilometrelik pistin aydınlatma çalışmaları tamamlandı.
     Erciyeste aydınlatma işleminin başlamasını profesyonel kayakçılar, Tekir bölgesindeki birinci istasyondan, ellerinde meşalelerle tesisler bölgesine kadar kayarak kutladı.
     Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayakseverlerden gece kayağı için gelen talepler doğrultusunda böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.
     Tekir bölgesindeki 100 metre eninde ve 1,5 kilometre uzunluğundaki pisti projektörlerle aydınlatarak gece kayağını başlattıklarını ifade eden İkiler, şöyle konuştu:
     Sömestr tatili boyunca her gün 18.00 ile 21.00 saatleri arasında, tatilin ardından da cuma ve cumartesi günleri yine aynı saatler arasında gece kayağı yapılabilecek. Gece kayağına beklediğimizden çok daha fazla ilgi var. Kayakseverler gündüz bir süre kayak yapıp dinlendikten sonra akşam da kayak keyfini devam ettiriyor. Sadece yetişkinler değil, gençler ve çocuklar da gece kayağına yoğun ilgi gösteriyor. Kayanların yanı sıra bazı aileler de aydınlatılan bölgede yürüyüş yapmayı tercih ediyor.
     İkiler, akşam kayak yapmak isteyenlerin, mekanik tesisler için ekstra bilet almasına gerek olmadığını, gündüz alınan biletlerin akşam da geçerli olduğunu belirtti.
    
     -Gece kayağı için uçak biletini iptal etti-
    
     Almanyadan tatil için Erciyese gelen Nafiz Karacabey, İsviçre ve Avusturya gibi kış turizminde söz sahibi ülkelerde de kayak yaptığını ancak Erciyesi daha çok beğendiğini söyledi.
     Özellikle son yapılan yatırımlarla birlikte Erciyes Kayak Merkezinin Avrupa standartlarını yakaladığını belirten Karacabey, Yurt dışında yaşayan Türklere Erciyese kesinlikle gelmelerini tavsiye ediyorum. Ben saat 17.00de Almanyaya gidecektim ama akşam da kayak yapılabileceği anons edilince biletimi iptal ederek burada kaldım. Gece kayağı çok daha zevkli dedi.
     Yaklaşık 7 yıldır kaydığını ve ilk defa Erciyeste gece kayağı yaptığını anlatan İfakat Köküm de, Akşamları burada hava daha güzel oluyor ve pist daha eğlenceli hale geliyor. Gece kayağını ilk defa yapıyorum ama bundan sonra her fırsatta tekrarlayacağım dedi.
     Akşam kayak yapmak için Erciyeste kalan Deniz Güneş de, gece kayağının daha heyecanlı olduğunu belirterek, Gündüz her yeri görüyorsunuz ve pistler çok kalabalık oluyor. Ancak, gece görüş mesafesi daha kısıtlı. Bu da pistlerin zorluk derecesini artırıyor. Adrenalin daha yüksek oluyor ve daha heyecan verici hale geliyor. O nedenle gece kayağını tercih ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Erciyeste gece kayağı keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER