Erbakan haftası etkinlikleri sürüyor

Erbakan haftası etkinlikleri sürüyor


KONYA (A.A) - Saadet Partisi Konya İl Teşkilatının düzenlediği Erbakan Haftası etkinlikleri devam ediyor.
     Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Elemanı Doç. Dr. Seyfettin Erol, Erbakanın krizler döneminde siyasete başladığını, kriz döneminde de hayatını kaybettiğini söyledi
     Konya Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Erol, Erbakanın siyasi hayatında krizleri fırsata çevirdiğini belirtti.
     Dış politika kriz yönetiminde lider faktörü, Erbakan örneği sunumu yapan Erol, Erbakan Hoca kriz politikalarında herkesle işbirliği yapmıştır. Kıbrıs Barış Harekatında, Cumhuriyet Halk Partisi ile kriz çıkmaması için orada kriz politikası uyguladı. Kriz içerisinde kriz olabilecek bir durumu atlattı. Hoca, gerek haşhaş krizi, gerekse de sonraki krizler ve asgari müdahaleler dahil olmak üzere bir krizde başvurulabilecek tüm yollara başvururdu diye konuştu.
     Gazeteci Yazar Mustafa Özcan ise yaptığı konuşmada Prof. Dr. Necmettin Erbakanla Sultan 2. Abdülhamitin İslam dünyası için çalışan liderler olduğunu söyledi.
     Özcan, 2. Abdülhamit Han, tahta geldiği zaman İslam birliğine muhtaç olunan bir dönemdi. O da, geniş coğrafyalar ile irtibat kurarak, merkezi güçlendirmeye çalışmıştır. Erbakan Hocamız da İslam dünyasının bir çatı altında bulunabilmesi için çeşitli projeleri hayata geçirmiştir dedi.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Erbakan haftası etkinlikleri sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER