Entegre Su Projeleri

Entegre Su Projeleri -Teknik yardım projesi imza töreni yapıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve belediyeler arasında, sağlıklı içme ve atık su sorununu çözecek "Entegre Su Projeleri" için teknik yardım projesinin mutabakat zaptı Ankarada imzalandı.
     Çanakkale Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, imza törenine, Çanakkale Belediyesini temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Albayrak, Su ve Kanalizasyon Müdürü Mehmet Zafer Karaca ile Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar katıldı.
     Projeler kapsamında, Avrupa Birliği yatırım fonlarından faydalanılarak 30 yıllık projeksiyonla Çanakkalenin su ve atık su yönetimi projelendirilecek, yapılacak önceliklendirme sonucunda ilk beş yıldaki öncelikli projelerin fizibilite çalışmaları ve ÇED çalışmaları yapılıp, projeler Avrupa Birliğinden alınacak fonlarla finanse edilecek.
     Projeyle içme suyu ve atık su projelerinin tesis yapım maliyetinin yüzde 85i AB hibesi, yüzde 6sı Çevre Şehircilik Bakanlığı hibesiyle karşılanması, belediyelerin ise yatırımın yüzde 9unu üstlenmesi öngörülüyor.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Entegre Su Projeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER