Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Samsunda Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen temsili askerlik uygulaması kapsamında 65 engelli, bir günlük de olsa askerlik heyecanı yaşadı


SAMSUN (A.A) - Samsunda, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen temsili askerlik uygulaması kapsamında 65 engelli, askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.
     Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Sahra Sıhhiye Eğitim Merkez Komutanlığı Gökberk Kışlasına aileleriyle birlikte gelen zihinsel ve bedensel engelli 65 kişi, bir günlük temsili askerlik eğitimi için yakınlarının yardımıyla asker elbisesi giydi.
     Tören alanına geçen engelliler, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşını okudu. Türk bayraklı masaların üzerindeki silahları tutarak yemin eden engellilerin aileleri, bu sırada duygusal anlar yaşadı.
     Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, törende yaptığı konuşmada, askerliğin Türk milletinin özünde ve ruhunda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey, onun haklı onurunu ve gururunu ömür boyu taşıma mutluluğuna sahip olmaktadır. Güçlü bir toplum, her vatandaşa ilgi gösterilerek, sorunlarının çözümüne yardımcı olunarak ve istekleri imkanlar ölçüsünde karşılanarak yaratılabilir. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri daima milletinin yanında, onlarla iç içe olmuş, güvenliğin yanında diğer konularda da milletinin emrinde olmayı kendine ilke edinmiştir.
     Konuşmanın ardından, temsili askerlik görevini yapan engelliler, silahlarına alarak aileleriyle fotoğraf çektirdi.
     (GÜN-ORH)
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER