Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Engelliler Haftası nedeniyle Rizede yapılan "temsili askerlik" uygulaması kapsamında 34 engelli, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı


RİZE (A.A) - Rize Merkez İlçe Jandarma Komutanlığında, "Engelliler Haftası" nedeniyle gerçekleştirilen törene katılan 34 engelli, bir günlük de olsa askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.
     Fener Mahallesindeki askeri tesislere aileleriyle gelen 34 zihinsel ve bedensel engellinin, heyecanlı oldukları gözlendi. Engellilerin tören alanındaki yerlerini almasının ardından konuşan Rize İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, engelli vatandaşların askerlik hizmetini bir gün de olsa yapabilmelerinin büyük mutluluk verdiğini belirtti.
     Türk ulusu için askerliğin bir onur ve gurur vesilesi olduğunu kaydeden Cansaran, şunları ifade etti:
     "Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey onun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın, bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirebilmesi ve kısa sürelerle de olsa kışla ortamı yaşayarak bu hazzı tatmalarına imkan sağlamak istedik. Engelli vatandaşlarımız heyecan ve büyük bir istekle asker elbisesini giymiş, kahraman birer Mehmetçik olarak karşımıza çıkmışlardır. Kısa da olsa şanlı Türk ordusunun birer neferi olarak onları aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz."
     Engelliler daha sonra, kendilerine kullanımı ve temel özellikleri gösterilen silah ve Türk bayrağı üzerine el koyarak yemin etti, kısa süreli eğitim yaptı. Engellilere terhis belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.
     Engelli askerlerden Sinan Ustabaşın terhis belgesini almasının ardından yaşadığı sevinci dikkati çekti. Ustabaşın annesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.
     Emine Ustabaş, AA muhabirine, kendilerine bu günü yaşatan herkese teşekkür ederek, "Bir gün de olsa çok büyük bir mutluluk yaşadık. Oğlum da çok mutlu oldu. Askerlik yapmanın heyecanını mutluluğunu yaşadı. Bizim için çok büyük bir gurur. Böyle bir oğlum olduğu için, böyle bir ordumuz olduğu için gurur duyuyorum" dedi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER