Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Trabzonda, "temsili askerlik" uygulaması kapsamında 21 engelli, askerlik heyecanı yaşadı


TRABZON (A.A) - Trabzonda, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik" uygulaması kapsamında, 21 engelli askerlik heyecanını yaşadı.
     Engelliler, aileleriyle temsili askerlik için Trabzon Garnizon Komutanlığına geldi. Bir günlük temsili askerlik eğitimi için askerlerin yardımıyla elbiselerini giyen engelliler, tören alanında yerlerini aldı.
     Esas duruş, selam verme, silah tanıma, nişan alma ve tören yürüyüşü eğitimi verilen engelliler, tören alanında kurulan stantlarda Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti.
     Törende konuşan Trabzon Garnizon Komutan Yardımcısı Topçu Kurmay Albay İlhami Ulu, bir Türk genci için vatana hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu vurgulayarak, "Son derece anlamlı ve gurur verici bir gün yaşıyoruz. Bugünün hatırasını gençlerimiz ve aileleri ömürleri boyunca unutmayacaklar. Aileler evlatları için ne kadar gurur duysa azdır" dedi.
     Engelli gençler, tören geçişinin ardından aileleriyle fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER