Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -İzmirde MS hastası kadın, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik" uygulamasına katılan 177 kişiyle askerlik heyecanı yaşadı


İZMİR (A.A) - İzmirde, Multiple Skleroz (MS) hastası kadın, Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen "temsili askerlik" uygulamasına katılan 177 kişiyle askerlik heyecanı yaşadı.
     57nci Topçu Tugay Komutanlığında gerçekleştirilen uygulamada yer alan 43 yaşındaki Ayfer Korkmaz, askeri kıyafetler içinde yemin törenine katıldı, tören geçişi yapıp tribünleri selamladı.
     Törende, bir günlük askerlerden oluşan Özel Tertip Er Bölüğü adına Öncül Aşkın, dönem plaketini kütüğe çaktı. Seçkin Kaplanın günün önemine ilişkin konuşması sırasında tribünlerde bulunan engelli yakınları gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
     Zihinsel Engellileri Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Muhittin Yılmaz, 57nci Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırıma teşekkür plaketi sundu.
    
     -"İlki başlattım"-
    
     AA muhabirinin görüştüğü Ayfer Korkmaz, ismini temsili askerlik yapacaklar arasına yazdırdığını ama kadın olduğu anlaşılınca kendisine bu uygulamadan yararlanamayacağının bildirildiğini belirtti.
     Korkmaz, ısrarları üzerine komutanların kendisine izin verdiğini ifade ederek, "Bugün şansımı çok zorladım. Bunu yaşamama müsaade eden komutanlarıma teşekkür ederim. Bu, çok güzel bir duygu. Vatan sevgisinin önüne geçebilen hiçbir şey yok. Bunu paylaşabilmek önemli. Tören geçişinde herkesin gözünde aynı ifade vardı. Çok mutluyum" diye konuştu.
     Ayfer Korkmaz, bundan sonra başka engelli kadınlara da aynı imkanın verilmesi dileğinde bulunarak, "Vatan sevgisinin kadın veya erkek olmakla ilgisi yok, sadece kalbinizle ilgisi var. Ben bir ilki başlatmış oldum. Devamının gelmesini diliyorum. Burada bayanlara yer vermek çok gerekli çünkü onlar hayatın diğer yarısı" görüşünü dile getirdi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER