Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Bursada 110 engelli, temsili askerlik uygulamasında yemin etti -Erdekde, 5 engelli, denizci olarak askerlik yaptı


YALOVA (A.A) - Bursada 110 engelli, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığında yemin ederek, bir günlük temsili askerlik yaptı.
     Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği engelli vatandaşların ve ailelerinin kısa süreyle de olsa kışla ortamını yaşamalarına olanak sağlayan temsili askerlik uygulaması kapsamında aileleriyle kışlaya gelen 110 engelli genç, askeri giysileri giydi, yemin için tören alanına geçti.
     Bursa Valisi Şahabettin Harput, törende, engelli gençlerin kışlaya isteyerek gelmelerinden büyük kıvanç duyduklarını söyledi.
     Bugün birtakım sağlıklı insanların hilelerle askerlikten kaçmak için uğraştığını ifade eden Harput, şöyle konuştu:
     "Hiçbir suçları, günahları olmadığı halde engelli doğdukları için zorluklar içerisinde hayatlarını sürdürmek zorunda kalan bu asil gençlere, onların siz muhterem aileleri, 1 günde olsa benim evladım vatan görevini yapacak, mehmetçiğin elbisesini giyecek ve bu onuru yaşayacak diyerek buraya geldiniz. Sizi tebrik ediyorum, takdir ediyorum."
     Bursa Jandarma İl Alay Komutanı Vedat Çolak da bir günde olsa askerlik görevini yapmak için gelen engelli vatandaşların heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş olduklarına işaret ederek, "Karşınızda kahraman birer Mehmetçik olarak gurur ve onurla durmaktadırlar" dedi.
     Konuşmanın ardından silah üzerine ellerini koyarak yemin eden engelli askerlerin tezkereleri Vali Harput ve Garnizon Komutanı Ümit Yılmaz tarafından verildi.
     Temsili bir günlük askerlik programı, engellilerin, tören yürüyüşünün ardından son buldu.
    
     -Erdekde 5 engelli denizci oldu-
    
     Erdekde, 5 engelli, temsili olarak bir gün askerlik yaptı, yemin etti.
     Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Deniz Albay İskender Tunaboylu, törende konuşmasına, "Az sonra 5 bahriyelinin, rengini mübarek ecdat kanından, kumaşını şehit teninden alan, ay yıldızı hürriyet ve istiklalin timsali olan bayrağımızın gölgesinde, ellerini silahlara koyarak edecekleri yemine tanık olacaksınız" diyerek başladı.
     Engellilerin anne ve babalarına da seslenen Tunaboylu, "Yıllar boyunca gözlerinin içine bakarak büyüttüğünüz en değerli varlıklarınız olan evlatlarınız, edecekleri yemin sonrasında yapacakları temsili askerlik uygulaması ile yüce Türk milletinin göz bebeği olan Deniz Kuvvetleri saflarına katılacaklar. Onların, bu süre içinde bizimle olması bize kuvvet ve moral verecektir. Evlatlarınızla gurur duyuyoruz" diye konuştu.
     Daha sonra, Ferhat Lafçı, Cemal Karaorman, Önder Buğra Yılmaz, Celal Elbasan ve Emrah Saçılık, yemin etti.
     Saçılıkın, askerlikle ilgili şiirini seslendirdiği törende, engelliler, aileleriyle fotoğraf çektirdi.
    
     -Yalovada 16 engelli yemin etti-
    
     Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığında ise bir günlüğüne askere alınan 16 engelli asker için yemin töreni düzenlendi.
     Yalova merkez ve ilçelerinden törene katılan 16 engelli, Engelliler Haftası dolayısıyla bir günlük askere alınarak yemin etti.
     Düzenlenen yemin törenine Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutan Vekili Deniz Kurmay Kıdemli Albay Zeki Özşafak ile temsili askerlik uygulamasına katılan askerler ve aileleri katıldı.
     Yemin töreninin ardından Albay Özşafak, engelli askerleri kutladı.
     Engelliler, törenin ardından aileleriyle günün anısına fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Semih Kır / Ahmet Pesen / Erhan Erdoğan / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER