Engellilere türbe ziyareti kolaylığı

Engellilere türbe ziyareti kolaylığı -Battalgazi Belediyesi, ilçedeki Hasan Basri Türbesinin sosyal tesislerinden engellilerin de yararlanması amacıyla düzenlemeler yapacak


MALATYA (A.A) - Battalgazi Belediyesi, ilçedeki Hasan Basri Türbesinin sosyal tesislerinden engellilerin de yararlanması amacıyla Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında proje hazırladı. Proje çerçevesinde, türbe yakınındaki tesislerde engellilere yönelik düzenlemeler yapılacak.
     Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karahan Mahallesinde Kırk Kardeşler Şehitliği olarak bilinen, Selçuklu dönemine ait şehit mezarlarının yanında bulunan Hasan Basri Türbesinin daha önce Karakaya Baraj Gölü altında kalan Korucuk köyünde olduğunu hatırlattı.
     Halk arasında Korucuk Ziyareti olarak da bilinen türbede yatan Hasan Basri Hazretlerinin naaşının baraj inşaatından önce, 1987de mevcut yerine taşındığını anlatan Gürkan, ziyaretçilerin de artık türbeyi görmek için yeni yerine gelmeye başladığını söyledi.
     Gürkan, Malatyanın ilk yerleşim yeri olan ve Eski Malatya ya da Aşağı Şehir de denilen Battalgazi ilçesinin kültür, tarih, doğa turizmi açısından olduğu kadar, inanç turizmi açısından da çok önemli bir merkez olduğuna dikkati çekti.
     İlçedeki türbelerimizin, ziyaretlerimizin, kümbetlerimizin her birinin bir derde şifa olduğuna inanılır diyen Gürkan, Hasan Basri Türbesine şehir içinden olduğu kadar şehir dışından da pek çok ziyaretçinin geldiğini vurguladı.
     Türbeyi kış aylarında ziyarete gelenlerin çok sıkıntı yaşadığını kaydeden Gürkan, bu nedenle göreve geldiğinde buraya ziyaretçilerin konaklaması için sosyal tesis yaptırdığını belirtti.
     Türbeyi son olarak Selçuklu mimarisine uygun şekilde düzenlediklerini anlatan Gürkan, çevre düzenlemesini ise Kültür ve Turizm Bakanlığından aldıkları ödenekle yaptıklarını, burayı 35 dekar bir mesirelik haline getirdiklerini söyledi.
     Engellilerin türbe ziyaretinde sıkıntı yaşadığını tespit ettiklerini belirten Gürkan, sosyal tesisin engellilerin kullanımına uygun olmadığını, burayı da bu çerçevede onarmak için SODES kapsamında Hasan Basri Sosyal Tesislerinin Engellilere Uygun Şekilde Düzenlenmesi adıyla proje hazırladıklarını dile getirdi.
     Kabul edilen projenin 54 bin lira destek almaya hak kazandığını ifade eden Gürkan, onarım ihalesini yaptıklarını, çalışmaların bir aya kadar başlayacağını kaydetti.
     Gürkan, Tesis onarılarak, rahat, sağlıklı, temiz bir şekilde engelli vatandaşlarımızın kullanımına hazır hale getirilecek dedi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Engellilere türbe ziyareti kolaylığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER