Engellilere meslek edindirme kursu

Engellilere meslek edindirme kursu -Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğünce engelli vatandaşlara yönelik dokuma ve konfeksiyon makineciliği alanında meslek edindirme kursu açıldı


ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğünce engelli vatandaşlara yönelik dokuma ve konfeksiyon makineciliği alanında meslek edindirme kursu açıldı.
     İŞKUR İl Müdürü Necdet Karasevda, yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların üretken bireyler olabilmesi ve iş gücü piyasasına girerek ekonomik özgürlüklerini sağlayabilmeleri için yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını belirtti.
     Bu çalışma temposunu daha da arttırarak devam ettirmek istediklerini, amaçlarının sadece engelli bireylerin uzman bir kadro tarafından eğitilip meslek kazandırmak değil maddi ve manevi olarak da rahat bir yaşam ve gelecek hazırlamak olduğuna işaret eden Karasevda, açıklamasında şunları kaydetti:
     İŞKUR tarafından açılan bu kursta engelli bireyler dikiş nakış öğreniyor, üretime katkı sağlıyor en önemlisi de birey kendisinin farkında oluyor. İŞKUR desteğiyle günlük 20 TL kazanan engelli bireylerin açılan bu kurstan dolayı çok mutlu olduklarını gördük.
     Karasevda, ayrıca projelerin hayata geçirilmesine verdiği destekten dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Celalettin Güvenç ve milletvekillerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Engellilere meslek edindirme kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER