Engellilere mavi kapak desteği

Engellilere mavi kapak desteği -Çorum Belediyesince başlatılan kampanyada kentte çeşitli noktalara yerleştirilen kutularda 600 kilo mavi kapak toplandı


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesince başlatılan kampanyada toplanan 600 kilo mavi kapak, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği yetkililerine teslim edildi.
     Türkiye Omurilik Felçliler Derneğince yurt genelinde başlatılan ve engelli vatandaşlar için umut ışığı olan plastik mavi kapak toplama kampanyasına Çorum Belediyesi de kendi girişimleriyle destek veriyor.
     Kent merkezinde belirlenen noktalara yerleştirilen kutulara vatandaşlar tarafından bırakılan mavi kapakların, 600 kiloya ulaştığı tespit edildi.
     Kapaklar Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candanın da katılımıyla Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesine götürülerek yetkililerine teslim edildi.
     Belediye Başkan Yardımcısı Candan, tane tane toplanan kapaklar ile engellerin adım adım aşılması yönünde yurt çapında yürütülen kampanyaya belediye olarak destek vermeye gayret gösterdiklerini söyledi.
     Kentin muhtelif noktalarına yerleştirilen plastik kutular içinde toplanması sağlanan kapakların bugün itibariyle 600 kiloya ulaştığının belirlendiğini vurgulayan Candan, şunları kaydetti:
     Kapak toplamaktaki temel amaç halkımızda çevre bilincini oluşturmaktır. Çevremize zarar veren bütün unsurlardan çevremizi temizlemek için Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü gerekli hassasiyeti göstermektedir. Belediyemiz mavi kapakların yanı sıra ihtiyaç sahiplerine raporları dahilinde akülü araba ve tekerlekli sandalye vermektedir. Bu yaptığımız programın amacı ise Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesi ile belediyemiz tarafından çevre bilincinin geliştirmesine katkı sağlamaktır. Bu bilince katkı sağlayan herkese de teşekkürlerimi sunuyorum.
     Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut ise belediyenin yürüttüğü bu faaliyet karşısında mutlu olduklarını söyledi.
     Burada amacın genç nesillere çevre bilinci ve özürlü duyarlılığını aşılamak olduğunu vurgulayan Hoşnut, Mavi kapak toplama kampanyası kapsamında her kesimden destek görüyoruz. Halkımızın evlerinde biriktirdiği kapakların var olduğunu biliyoruz. Bu toplanan kapakları mahalle muhtarlarına iletmeleri yeterli olacaktır. Bu kapaklar daha sonra Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince teslim alınarak tek merkezde toplanmış oluyor dedi.
     Hoşnut, desteklerinden ötürü Belediye Başkanı Muzaffer Külcüye, yardımcısı Turhan Candana ve temizlik işleri müdürlüğü ekiplerine teşekkürlerini sundu.
    
     Muhabir: İsmail Çimen
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Engellilere mavi kapak desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER