Engellilere istihdam sağlayanlara plaket

Engellilere istihdam sağlayanlara plaket


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce engelli çalıştıran kuruluşlara plaket verildi.
     İl Müdürü Gönül Demirsu, Genel Maden İşçileri Sendikası Şemsi Denizer Konferans Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, toplumdaki engellilerle diğer insanların arasında eşitliğin sağlanması ve engellilerin topluma kazandırılması için çeşitli adımlar atılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.
     Engellilerin toplumda sağlam bir yer edinebilmelerinin iş gücü piyasasına katılımlarıyla mümkün olabileceğini ifade eden Demirsu, şunları kaydetti:
     "İşverenlerin çalıştırmakla yükümlü oldukları engelli işçileri kurumumuz aracılığıyla sağlamaları gerekmektedir. İlgili kanun, engellilerin çalıştırılamayacağı işleri de belirleyerek onları koruma altına almıştır. Buna göre, engelliler yer altı, su altı işlerinde ve sağlık kurulu raporunda çalıştıramayacakları belirtilen işlerde çalıştırılamaz. İl müdürlüğümüz engellilerin istihdamı kapsamında 2008-2012 yıllarında 33ü kamu ve 868i özel sektör olmak üzere 901 engelliyi işe yerleştirmiştir. İlimiz kontenjanlarının doluluk oranı yüzde 95tir. Açık olan kontenjanların kapatılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Kurumumuz olarak engelli vatandaşlarımızın iş gücü piyasasına katılımlarını sağlamak için azami gayreti gösteriyoruz."
     Törende, engelli istihdamı gerçekleştiren kurum ve kuruluşlara plaket verildi.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Engellilere istihdam sağlayanlara plaket Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER