Engellilere bakıcı anne

Engellilere bakıcı anne-baba hizmeti -Kars Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Aile Danışma Merkezinde rehabilite edilen engellilerin bakımları bakıcı anne-babalar tarafından yapılıyor


KARS (A.A) - Çağlar Sefertaş - Kars Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Aile Danışma Merkezinde rehabilite edilen engellilerin bakımları, bakıcı anne-babalar tarafından yapılıyor.
     Merkezin Müdürü Erol Batu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezlerine bağlı 4 bakımevinde 34 engelliye hizmet verildiğini belirtti. Bu bakımevlerinde engellilerin her türlü ihtiyaçlarının bakıcı anne ve babalar tarafından karşılandığını ifade eden Batu, 22 bakıcı anne ve 6 bakıcı babayla engellilerin bakımlarını yaptıklarını söyledi.
     Batu, bakıcıların lise ve yüksekokul mezunu olduğunu belirterek, Bakıcılarımızın özürlü bakım sertifikaları da bulunuyor. Aralarında 2009 yılından bu yana çalışanlar var. Arkadaşlarımız gittikçe de profesyonelleşmeye başladı dedi.
     Bakımevinde kalan engellilerin bakıcılarını benimsediğini ifade eden Batu, şunları kaydetti:
     Bakıcı anne ve babalarımız engellilere ev ortamında hizmet veriyorlar. Banyolarını yaptırıyor, yemeklerini yediriyor ve düzenlerini sağlıyorlar. Biz de engellileri her gün sabah ve akşam kontrol ediyoruz. Akşam 17.00den sonra nöbetçi öğretmenlerimiz ilgileniyor. Bakıcı anne ve babalarımız vardiyalı olarak çalışıyor. Her 8 saatte bir yer değiştiriyorlar. Çalıştıkları ortam zor. Onlar da zaman zaman sıkılıyor. Biz de onlar için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.
    
     -Bu çok güzel ve özel bir hizmet-
    
     Merkezde bakıcı anne olarak görev yapan Ayşe Yurtseven de çocuk gelişimi bölümünden mezun olduğunu, 3 yıldır merkezde çalıştığını belirtti.
     Engellilerle kısa sürede iyi ilişkiler kurduklarını ifade eden Yurtseven, İlk etapta biraz zorlandık ama çocukları tanıdıktan sonra işimizi daha fazla sevdik. Onlara olan sevgimiz daha başka. Benim de bir çocuğum ama bunların yeri daha ayrı. Çünkü çocuğum kendini ifade edebiliyor. Ama burada daha önce çocuklar vardı ve dertlerini anlatamıyorlardı. Hasta oldukları zaman nerelerinin ağrıdığını bilemiyorduk. Gerçekten onlar bizim için daha özel.
     Çocuklara kahvaltılarını ve akşam yemeklerini verdiklerini anlatan Yurtseven, çocukların her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilendiklerini söyledi. Engelli çocukların okula ve kurslara da gönderdiklerini ifade eden Yurtseven, Çamaşır günüyse çamaşırlarını yıkıyoruz, banyo günü banyolarını yaptırıyoruz. Bu çok güzel ve özel bir hizmet diye konuştu.
     Bakıcı baba Ekrem Çiğnitaş ise engellilerle kişisel bakım ihtiyaçlarını karşıladıklarını, ellerinden geldiğince en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını ifade ederek, Burada kalan engellilerin her şeyinden biz sorumluyuz. Aile ortamında yaşıyoruz ve artık bizim arkadaşımız oldular. Onları dostumuz ve kardeşimiz olarak görüyoruz dedi.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Engellilere bakıcı anne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER