Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Uzunoğlu: -Eskiye nazaran engelliler daha fazla görünür oldu


KIRKLARELİ (A.A) - Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, Eskiye nazaran engelliler daha fazla görünür oldu dedi.
     Uzunoğlu, Engelliler Haftası nedeniyle Atatürk Anıtına çelen bırakmasının ardından yaptığı konuşmada, engellilerin temel sorunlarının ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.
     Her şeye rağmen engellilere yönelik yapılan sevindirici gelişmelerin olduğunu ifade eden Uzunoğlu, Eskiye nazaran engelliler daha fazla görünür oldu. Mecliste engelli sayısının artması bizleri sevindiriyor. Ama ne çare, temel sorunlarımız ortada. Çalışmak isteyen engelliler iş bulamıyor. Memur olmak için başvuran 60 bini aşkın engelli bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı. Engelsiz bir Türkiye istiyoruz. Ulaşım alt yapısı yeterli değil, dahada kötüsü en gelişmiş kentlerimizde bile güvenli değil. Yetkililer önlem anlak yerine kaza geçiren engellileri suçluyor diye konuştu.
     (ÖZG-BAR-NER)
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER