Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -AK Parti Adana Milletvekilleri Ünüvar ve Erdinç mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Mehmet Şükrü Erdinç, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Ünüvar, mesajında, engellilerin toplumun aynası olduğunu belirtti.
     Engelliler Haftasının amacından birinin de sağlıklı insanların bir hafta da olsa kendisini engellilerin yerine koymak olduğunu bildiren Ünüvar, şunları kaydetti:
     "Eğer kişi bu empatiyi kurabilirse engellilere yaklaşımı değişecektir. Klasik bir cümledir halk arasında Sağlığımızı kaybetmeden, sağlığın kıymeti bilinmez. Herkes sağlığını kaybedince kıymetini anlar. Engelli olmadan da engelli insanların penceresinden etrafı göremeyiz. Allaha çok şükür ki şuan engelli vatandaşlarımızın her geçen gün imkanları iyileştirilmekte ve hatta teknoloji konusu bile artık her adımında engelli insanların istek ve önerileri çerçevesince ilerlemektedir."
     Erdinç de "Engelli olmak bir kader, engelleri aşmak ise kader değildir" ifadesini kullanarak, bir gün herkesin engelli olabileceğini kaydetti.
     Engelliliğin sadece doğuştan bir durum olmadığını bildiren Erdinç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     "Hepimiz birer engelli adayıyız aslında. Sağlıklı olan bireyler olarak bizler onların yerine kendimizi koyup, onlarla hemhal olmalıyız. 11 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde engelli vatandaşlarımız için birçok kazanım kanunlaştırılarak yürürlüğe kondu. Yapılanlar elbette yeterli değildir. Daha yapılacak çok hizmetler var, bunlar da zaman içinde engellilere kazandırılacaktır. Bu konuda kurulmuş olan komisyonlar gerekli araştırmaları ve çalışmaları yapmaya devam ediyorlar. Bu duygu ve düşüncelerle, engellilerimizin Engelliler Haftasını kutluyor, engellerin ortadan kalktığı bir Türkiye diliyorum."
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER