Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -Vali Kemelek ve Belediye Başkanı Ürgüp, Engelli Eğitim ve Kültür Merkezini ziyaret etti


SİVAS (A.A) - Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Engelliler Haftası dolayısıyla Sivas Belediyesi Engelli Eğitim ve Kültür Merkezini ziyaret etti.
     Kemelek, burada yaptığı konuşmada, engelli politikalarının geliştirilerek devam ettiğini söyledi. Engelli hizmetlerinin çeşitlendirildiğini dile getiren Kemelek, "Bu çerçevede engelli kardeşlerimize sadece sosyal yardım verilmemeli, okula gidebilecek çağda olan kardeşlerimiz okulla buluşturulmalı. Öncelikle onların eğitim alması gerekir" diye konuştu.
     Engellilik konusunda herkese görev düştüğünü vurgulayan Kemelek, bu görevlerinin sadece Engelliler Haftasıyla bitmediğini ve her zaman engellilerin yanında olacaklarını sözlerine ekledi.
     Ürgüp de engelli olmanın bir kader olarak kabul edilmemesi gerektiğini söyledi. Devletin bütün kurumlarının birlikte hareket ederek engellilere nasıl hizmet edileceğinin yollarını aradığını ifade eden Ürgüp, "Hayat boyu mevcut halimiz daha geriye götürmeden daha ileriye götürecek tedbirleri almamız doğru olacaktır" dedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Sefer Buğrul da engelliler ve sorunları hakkında bilgi vererek, devletin engelli kişiler için yıllardır ciddi çalışmalar yaptığını söyledi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER