Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -CHP Kırklareli Milletvekili Dibek: -"Engellilere sevgiyle kucak açılmalı, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşılmalıdır"


KIRKLARELİ (A.A) - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, engellilere sevgiyle kucak açılması ve sorunlarına duyarlılıkla yaklaşılması gerektiğini bildirdi.
     Dibek, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, engellilerin hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.
     Engellilerin yaşama daha sıkı bağlanmalarına yönelik çalışmalar yapılası gerektiğini vurgulayan Dibek, şunları kaydetti:
     "Çağdaşlık, hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm yurttaşlara insanca yaşayabilecekleri ortam ve olanaklar sunan, toplumsal yaşamda eşitliği ilke edinen, insanı dünyadaki en yüce değer kabul eden bir devlet anlayışını gerektirmektedir. Bununla birlikte, bireylerin de yetenekleri, yeterlilikleri ve becerileri doğrultusunda üretkenliklerini sürdürmeleri, üstlendikleri sorumlulukların gereğini yerine getirerek, ülkelerinin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunmaları büyük önem taşımaktadır."
    
     Muhabir: Özgün Tiran/Salih Baran
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER