Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -MHP Samsun Milletvekili Şimşek: "Engellilik, sadece bireyin değil mensubu olduğu tüm toplumun ortak sorunudur"


SAMSUN (A.A) - MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, "Engellilik, sadece bireyin değil mensubu olduğu tüm toplumun ortak sorunudur" dedi.
     Şimşek, Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.
     Engelliler Haftasının, engelli vatandaşların sorunlarının gündeme getirilmesi, bunlara çözüm üretilmesi ve tüm halkın bu konuda duyarlığının artırılması bakımından büyük önem taşıdığını ifade eden Şimşek, şöyle devam etti:
     "Onların sorunlarına çözüm üretmek, yeterli ve üretken bireyler olarak toplumsal hayata etkin katkılarını sağlamak, gelişmiş toplum olmanın en önemli göstergelerinden biridir. Çünkü engellilik, sadece bireyin değil mensubu olduğu tüm toplumun ortak sorunudur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak görevidir. Onlara göstereceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının en önemli gereğidir. Bu duygu ve düşüncelerle haftanın toplumsal duyarlılığımızın artmasına vesile olması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza geleceğe daha umutla bakabilecekleri huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER