Engelliler Haftası

Engelliler Haftası -AK Parti Gaziantep Milletvekili Şahin: -"Toplumla kaynaşan yaşam biçimi, engellilerin en doğal hakkıdır"


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, toplumla kaynaşan yaşam biçiminin, engellilerin en doğal hakkı olduğunu belirtti.
     Şahin, Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, kalkınma politikaları kapsamında engellilerin hak ettikleri ilgi ve yeri almasının son derece önemli olduğunu vurguladı.
     Engellilerin çalışma yaşamına katılması noktasında herkesin sorumluluk yüklenmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, "Engelli istihdamı yasal bir zorunluluktan ziyade toplumsal bir sorumluluk anlayışıyla yapılması daha bir manidar olacaktır" ifadelerini kullandı.
     Hem kamu hem de özel sektörde engelli bireylere istihdamı konusunda pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğine dikkati çeken Şahin, iş piyasasına daha fazla engelli katılımı sağlanarak, hem engellilerin para kazanıp hayatlarını geçindirmelerine hem de toplumla bütünleşmelerine herkesin yardımcı olması gerektiğini belirtti.
     Yaşadıkları toplumdan gerekli ilgi ve yardımı bulamayan engellilerin birçok kısıtlama ve olumsuz etkenlerle yüz yüze kalabileceğine işaret eden Şahin, şunları kaydetti:
     "Kendine 15 yıldan beri sosyal sorumluluk çalışma alanı olarak engellileri seçen bir kişi olarak, engellileri topluma her bakımdan entegre etmenin, üreten, bağımsız, kendi kendine yeter hale getirmenin en önemli yolunun istihdam olduğunu düşünüyorum. Çalışmayı sadece gelir elde etmenin bir yolu olarak görmemek gerekir. Bir işte çalışma, bireyin kendine güveni ve saygı duygusunu geliştirmekte, ona bir değer katmanın mutluluğunu vermekte ve topluma olan bağlılık duygusunu güçlendirmektedir. Çalışma yaşamının dışında kalan engelli bireyler, yoksulluk içerisinde yaşamakta ve buna bağlı olarak da eğitim, sağlık, kültürel, sosyal yaşama erişim konusunda fırsat eşitsizliğine uğramaktadır. İnsan onuruna yaraşır ve toplumla kaynaşan yaşam biçimi tüm engellilerin en doğal hakkıdır."
     Türkiyede engellilere uygulanan politika eksikliklerinin AK Parti iktidarıyla giderilmeye çalışıldığını belirten Şahin, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 12,29unun engellilerden oluştuğunu ifade etti.
     Engellileri, güçleri oranında üretici hale getirmenin topluma ekonomik zenginlik katacağını ifade eden Şahin, engellilerin sorumluluğunun, sadece ailelerine değil, aynı zamanda topluma da düştüğünü belirtti.
     Şahin, tüm engelli vatandaşlara sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileyerek, "Engelliler Haftası"nı kutladı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER