Engelli sürücülere kask uyarısı

Engelli sürücülere kask uyarısı


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, engelli motosiklet sürücülerine kask uyarısında bulundu.
     Motosiklet sürücülerine yönelik denetimlerini sürdüren trafik ekipleri, engelli sürücülere yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışması yaptı.
     Trabzon Bulvarında ekiplerin çalışmasını denetleyen Trafik Tescil Şube Müdürü Hakan Bıyık, yaptığı açıklamada, özellikle yaz mevsiminde motosiklet kullanımının arttığını söyledi.
     Yıl boyunca gerek uygulama yaparak gerekse bilgilendirmelerle sürücüleri uyardıklarını ifade eden Bıyık, Çünkü motosiklet kazalarında yaralanma ve ölüm riski çok daha fazla oluyor. Dolayısıyla sürücülerin kask takma zorunluluğu bulunuyor dedi.
     Engelli motosiklet sürücülerine yönelik çalışma yaptıklarını anımsatan Bıyık, ekiplerin trafikte karşılaştıkları engelli motosiklet sürücülerine de uyarıda bulunduğunu kaydetti.
     Bu arada denetim sırasında kask takmayan engelli motosiklet sürücüsüyle Şube Müdürü Bıyık arasında ilginç diyalog yaşandı.
     Bıyıkın neden kask takmıyorsun sorusu üzerine sürücü, Unuttum cevabını verdi.
     Motosiklet sürücülerinin mutlak suretle kaskla seyahat etmesi gerektiğini söyleyen Bıyıka engelli sürücü söz bir daha kasksız trafiğe çıkmayacağım diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Engelli sürücülere kask uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER