Engelli gencin azim dolu yaşam öyküsü

Engelli gencin azim dolu yaşam öyküsü -Konyada tanımadığı kişiler arasındaki kavgayı ayırmaya çalışırken omuriliğinden silahla yaralanan Gökhan Yaylanın hayatı, olaydan sonra tamamen değişti -Yüzde 85 engelli hale gelen ve akülü ar


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Konyada tanımadığı kişiler arasındaki kavgayı ayırmaya çalışırken omuriliğinden silahla yaralanan ve yüzde 85 engelli hale gelen genç, azim dolu yaşantısıyla çevresine örnek gösteriliyor.
     Gökhan Yayla, 19 yaşındayken tanımadığı kişiler arasındaki kavgayı ayırmaya çalışırken, taraflardan birinin silahından çıkan mermi ile ağır yaralanandı.
     Olaydan sonra hayatı tamamen değişen Yayla, kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım ünitesinde günlerce tedavi gördü.
     Omuriliği zedelendiğinden bir dizi operasyon geçiren ve aylarca yüzüstü yatmak zorunda kalan Yayla, televizyonu bile görüntüyü aynaya yansıtarak izleyebildi.
     Evlerinin önüne her ambulans geldiğinde gencin komşuları, Bu sefer Gökhan öldü diye düşündü.
     Tüm olumsuzluklara rağmen yaşama sımsıkı sarılan Yayla, sağ kolunu ve vücudunun bir kısmını yıllar sonra hareket ettirmeye başarsa da yüzde 85 engelli olmaktan kurtulamadı.
     Bu durum bile Gökhanın hayata bakışını değiştiremedi. Tekerlekli sandalyeyle yaşamını sürdüren ve şimdi 28 yaşında olan Yayla, hayata hep olumlu bakmayı başarabildi.
     Devletin sağladığı imkanlarla hayatına devam eden ve hep kendisinden önce başkalarının mutluluğunu düşünen Yayla, şimdi engelli kişilerin yardımına koşuyor.
     İşi olmadığı için evlenemeyen Yayla, yetkililerden kendisine uygun bir iş bulmalarını bekliyor.
    
     -İnsan hayata olumlu baktığı sürece mutlu olur
    
     Yaşamak güzel diyen Gökhan Yayla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli hale geldikten sonra yaşantısını tamamen değiştirmek zorunda kaldığını söyledi.
     Sonradan engelli hale gelmeyi kabullenmenin zor bir durum olduğunu dile getiren Yayla, geçirdiği zor günlere rağmen hep mutlu olmasını bildiğini belirtti.
     Hiç hareket edemezken yaşama azmi sayesinde akülü araç kullanabilir duruma geldiğine dikkati çeken Yayla, şunları kaydetti:
     Komşularımız bile her an ölebileceğimi düşünmüş. İnsan hayata olumlu baktığı sürece mutlu olur. Ben de hep hayata pozitif bakmayı bildim. En başta, böyle yaşamayı öğrendim. Herkes neşeli halimi görünce çok şaşırıyor. Aylarca yüzüstü vaziyette yatağa bağımlı yaşamak zorunda kaldım. Durumum ortada ama buna rağmen bugün olsa yine o kavgayı ayırırdım. Ben insanlık görevimi yaptım. Şimdi bile hayata küsmüş engelli arkadaşlarımın durumuyla ilgileniyorum. Onların sorunlarını kendi sorunum kabul ediyorum. Her işlerine koşmaya çalışıyorum.
     Devletin sağladığı imkanlar dahilinde TOKİden ev sahibi olmaya hazırlandığını ifade eden Yayla, düzgün bir işe sahip olmayı çok istediğini sözlerine ekledi.
    
     -Dernekte örnek gösteriliyor-
    
     Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı da sonradan engelli olmanın zor bir durum olduğuna işaret etti.
     Gökhan Yaylanın doğuştan engelliymiş gibi davranmayı başarabilmiş biri olduğunu anlatan Mıhçı, Yaklaşık iki bine yakın üyemiz var. Gökhan, herkese yardım etmek için çabalıyor. Gökhanı sadece üyelerimize değil, çevremizdeki herkese yaşantısıyla örnek gösteriyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Engelli gencin azim dolu yaşam öyküsü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER