Enezde denize açılan 2 kişinin kaybolması

Enezde denize açılan 2 kişinin kaybolması -Enez Kaymakamı Baysal: Kayıkla denize açıldıktan sonra kendilerinden 12 gündür haber alınamayan 2 kişiden birinin cesedinin Yunanistanın Tasos Adası açıklarında bulunduğu iddia ediliyor


EDİRNE (A.A) - Enez Kaymakamı Fatih Baysal, Kayıkla denize açıldıktan sonra kendilerinden 12 gündür haber alınamayan 2 kişiden 1inin cesedinin Yunanistanın Tasos Adası açıklarında bulunduğu iddia ediliyor dedi.
     Baysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunan makamlarının, kendileriyle Tasos Adasında bir cesedin bulunduğuna dair irtibata geçtiğini belirterek, cesedin 12 gün önce kayıkla denize açılan ve kaybolan 2 kişiden Enver Aydoğdunun eşkaline uyduğunu bildirdi.
     Söz konusu cesedin tespiti için Aydoğdunun ağabeyi Bekir Aydoğdunun bir günlük vize alarak Yunanistana gideceğini ifade eden Baysal, Kayıkla denize açıldıktan sonra kendilerinden 12 gündür haber alınamayan 2 kişiden birinin cesedinin Yunanistanın Tasos Adası açıklarında bulunduğu iddia ediliyor. Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri bulmuş. Bize haber verdiler. Onların anlattığı gibi alnı açık ve üzerindeki kıyafetlere göre bulunan kişinin tipi Enver Aydoğduya benziyormuş. Ağabey Aydoğdu, kendilerine ait olduğunu belirledikten sonra cesedi alıp gelecek şeklinde konuştu.
     Baybal, Yunan makamlarıyla bu konuya ilişkin irtibatta olduklarını dile getirerek, geçmişte de bu tür olayların yaşandığını, denizdeki akıntıdan dolayı diğer kayıp Cumhur Akkuşun da Yunanistan sularında bulunabileceğini kaydetti.
    
     -Olay
    
     Enezde 8 Aralık Cumartesi günü denize açılan Enver Aydoğdu ve Cumhur Akkuş, fırtına nedeniyle denizde kaybolmuş, ailesinin ihbarı üzerine arama kurtarma çalışması başlatılmıştı. Çalışmalar, Yunanistan tarafında da eş zamanlı olarak yürütülüyordu.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş - Cihan Demirci / Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Enezde denize açılan 2 kişinin kaybolması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER