Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: Bu ülke için hepimiz canlarımızı vermeye, feda etmeye hazırız


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şehit aileleri derneğini ziyaretinde, Bu ülke için hepimiz canlarımızı vermeye, feda etmeye hazırız dedi.
     Bakan Yıldız, Kurban Bayramı dolayısıyla geldiği Kayseride Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesini ziyaret ederek, gaziler ve şehit yakınlarının Kurban Bayramını kutladı.
     Yıldız, burada yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin ülke için büyük fedakarlıklar yaptığını belirterek, Yanınızda olmayı bir görev addediyoruz. Çünkü şehit ailelerimiz ve gazilerimiz, bu ülkeye olan borçlarını fazlasıyla ödemiş insanlar. Bizler de aynı şekilde bulunduğumuz görevde aldığımız sorumluluk doğrultusunda bu ülkeye olan borçlarımızı ödeme gayretindeyiz. Sizler her zaman baş tacımızsınız. Bunu sıradan bir cümle olarak söylemediğimi bilirsiniz. Bunu yürekten hissetmeye çalışanlardan birisiyiz diye konuştu.
     Hükümetin gazi ve şehit yakınlarının her zaman yanında yer aldığını vurgulayan Yıldız, yasal değişikliklerle gazi ve şehit yakınlarına yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Şehit olan erbaş ve erlerimizin anne ve babalarında aranan malullük ve muhtaçlık belgeleri kaldırıldı. Yine anne babaya ödenen maaşın alt tabanına bir sınır getirildi ve 250 lira civarında bir artış sağlandı. Yine terör eylemleri sebebiyle veya terörle mücadele esnasında malul olan sivillerin kendilerine de hayatını kaybedenlere de bir aylık bağlanmasını sağladık. Şehit ve gazilerimizin çocuklarına ödediğimiz eğitim yardımını da yüzde 25 oranında artırdık. Polis ve askeri okullarda okumaya hak kazanıp kayıt yaptıramayanlarla ilgili de bazı kolaylıklar sağlandı ve bunlarla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar hiçbir zaman için şehidimizin ülke için gösterdiği fedakarlığın karşılığı değildir.
     Vatan için canlarını veren şehitlerle yaralanan gazilerin asla unutulmayacağını vurgulayan Bakan Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı.
     Hem arefenizi hem Kurban Bayramınızı içimizdeki bir kısım burukluklarla beraber en son verdiğimiz özel harekattan 3 şehidimizle korucularımızla tabii ki buruk geçiriyoruz. Bu ülke için hepimiz canlarımızı vermeye, feda etmeye hazırız. Allah ülkemizin dirliğini, birliğini, beraberliğini bozdurmasın ve çocuklarımıza daha güzel bir ülke ve gelecek bırakmamızı nasip etsin.
     İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı personeli ile de bayramlaşan Yıldız, huzurevinde ziyaret ettiği yaşlılara karanfil verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Önal / Sercan Küçükşahin / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER