Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Kayseride -Yıldız, Yahyalı ilçesinde şehit ailelerine taziye ziyaretinde bulundu -Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit uzman çavuş Kaplangirayın ailesine ev hediye edildi


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şehit komiser yardımcısı Adem İlkkılıç ve şehit uzman çavuş Ferhat Kaplangirayın ailelerini ziyaret etti.
     Yıldız, Yahyalı ilçesi 100. Yıl Mahallesinde oturan şehit komiser yardımcısı Adem İlkkılıçın babası Mehmet İlkkılıçı ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Ziyarette, Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.
     Ziyarete, Vali Şerif Yılmaz, AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel, Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yahyalı Kaymakamı Ziya Polat, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Balcı da katıldı.
    
     -Şehit ailesine ev-
    
     Yıldız ve beraberindekiler daha sonra şehit uzman çavuş Ferhat Kaplangirayın Yahyalıya bağlı Burhaniye köyünde yaşayan ailesini ziyaret etti.
     Yıldız ve beraberindekiler, Kocasinan Belediyesi tarafından kurulan çadırda, şehit babası Cezmi ve kardeşi Emrah Kaplangiraya taziyelerini iletti. Burada da Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.
     Büyükşehir belediyesi tarafından şehidin ailesine hediye edilen Kayseri TOKİ konutlarındaki evin tapu tahsis belgesi de baba Cezmi Kaplangiraya verildi.
     Bakan Yıldız, daha önce telefonla görüştüğü ve köye gelmek için söz verdiği şehidin annesi Ayşe Kaplangirayı da evinde ziyaret ederek, başsağlığı diledi.
     Ziyarete, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Cahit Bakır, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu da katıldı.
     Bu arada, Yıldız ve beraberindekiler, Burhaniye köyüne gelişleri sırasında Özkoyuncu Madencilike ait demir madeninde incelemede bulundu.
     Maden ocağının yetkililerinden çalışmaları hakkında bilgi alan ve işçilerle sohbet eden Yıldız, madenin, Türkiyenin en önemli demir cevheri yataklarından olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER