Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mercan: -(Milastaki arkeolojik kazılar) "Sadece kömür çıkararak Türkiyenin enerji ihtiyacını karşılamıyoruz, aynı zamanda bölgenin 100 yıllık buluşları olan çalışmalara katkı sağlıyoruz"


MUĞLA (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, sadece kömür çıkararak Türkiyenin enerji ihtiyacını karşılamadıklarını, arkeolojik kazılara destek vererek 100 yıllık buluşlara katkı sağladıklarını söyledi.
     Mercan, Milas ilçesinde Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) tarafından yapılan kazıda ortaya çıkarılan tarihi mekanları ve Kral Hekatamnosa ait mezardaki çalışmaları inceledi.
     TKİnin hem Milastaki hem de diğer işletmelerdeki çalışmalarla 20 milyon liranın üzerinde katkısı ve sponsorluğu olduğunu kaydeden Mercan, "Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığımız sözleşmemiz var. Hem buradaki çalışmalarda hem de bölgedeki kültür varlıklarının açığa çıkartılması, arkeolojik çalışmaların yapılması ve müzenin halkımıza ve turizme kazandırılması amacıyla ciddi çalışmalarımız var" şeklinde konuştu.
     Milastaki kral mezarına 17 milyon liralık katkıda bulunduklarını ifade eden Mercan, "Böylelikle sadece bölgede kömür çıkartarak Türkiyenin enerji ihtiyacını karşılamıyoruz, aynı zamanda bölgenin 100 yıllık buluşları olan çalışmalara katkı sağlıyoruz" diye konuştu.
     TKİnin kömür çıkarma çalışmalarının ardından bölgede ciddi ağaçlandırma çalışması yapıldığına dikkati çeken Mercan, bölgede 1,5 milyonun üzerinde ağaç dikildiğini, bunun 500 bininin zeytin ağacı olduğunu söyledi.
     Mercan, TKİnin turizm kadar olmasa da bölgenin önemli ekonomik aktörleri arasında yer aldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER