Emetten kısa kısa

Emetten kısa kısa -Kaymakamlıktan okullara kitap desteği


KÜTAHYA (A.A) - Emet ilçesinde, öğrencilerin okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla Kaymakamlık tarafından satın alınan kitaplar, okullara teslim edildi.
     Kaymakam Hüdayar Mete Buhara, makamında düzenlenen törende, Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından okullara destek için 20 bin lira harcanarak kitaplar satın alındığını bildirdi.
     Çalışmayı, okul kütüphanelerini zenginleştirmekten ziyade öğrencilerin kişisel gelişimlerini tamamlaması ve okuma alışkanlığının pekiştirilmesi amacıyla gerçekleştirdiklerini belirten Buhara, şöyle konuştu:
     İyi bir kitap okuru, aynı zamanda iyi bir meclis adamıdır. İster politikacı, ister iş adamı, ister bürokrat, ister memur olsun, okuyup kendisini geliştirmeyen insan, hayata hakim değildir. Öğretmenlerimiz, kitap okuma konusunda hem özel bir ilgiyle çocuklarımıza eğilmeli hem de bizzat kendileri kitap okuyarak bunu öğrencilerine göstermelidir. Bundan dolayı öğretmenlerimizden, öğrencilerimizi kitapla buluşturmaları adına ayrı bir özen ve çalışma istiyorum. Okuyan, araştıran, kendisini geliştiren nesiller için okullarımızda çocuklarımıza kazandırabileceğimiz en güzel hizmet, okuma alışkanlığını sağlamaktır. Velilerimiz de çocuklarına eğitim verirken klişeleşmiş ifadeler yerine Hazreti Mevlanadan Yunus Emreden, ünlü yazarlardan, atasözlerinden bahsederek çocuklarına doğruları ve yanlışları göstermeye çalışmalıdır.
     Kitapların tüm okullara dağıtıldığını belirten Buhara, törene katılan bir grup öğretmen ve öğrenciye kitaplarını teslim etti.
    
     -Meslek Yüksekokulu için kafeterya inşa edilecek
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Emet Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde kafeterya inşa edilecek.
     Emet Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Bekar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 950 öğrencisi bulunan Meslek Yüksekokulu için 540 metrekare alanda inşa edilmesi planlanan kafeteryanın projesini, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslana makamında teslim ettiklerini bildirdi.
     Prof. Dr. Karaaslanın, projeyi çok beğendiğini ve buna destek vereceklerini, ilçe halkının Meslek Yüksekokuluna verdiği destekten memnuniyet duyduğunu söylediğini belirten Bekar, şunları kaydetti:
     Maliyeti 250 bin lirayı bulan kafeteryanın yapımı için Kütahya Valisi Kenan Çiftçiyi makamında ziyaret ettik ve destek istedik. Sayın Valimiz, bize destek sözü verdi ve bu yıl sivil toplum kuruluşlarıyla beraber çalışarak daha çok proje üretmeyi ve hayata geçirmeyi önemsediklerini söyleyerek, bize teşekkür etti. Kafeteryayı 2013-2014 akademik yılı başlamadan faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Emetten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER