Emetten kısa kısa

Emetten kısa kısa -Hacı adaylarına seminer


KÜTAHYA (A.A) - Emet ilçesinde, bu yıl hacca gidecek vatandaşlara seminer verildi.
     Emet Müftüsü İsmail Temur, Hisarcık Müftüsü Mehmet Ceyhan, Emet Vaizi Mehmet Makas ve Emet Müftülüğünde görevli İmam Hatip Ahmet Er, Babuk Bey Camisindeki seminere katılan 37 hacı adayını hac ibadetiyle ilgili bilgilendirdi. Emet Toplum Sağlığı Merkezinden Dr. Melek Topal da hacı adaylarına sağlık konularında sunum yaptı.
     Temur, AA muhabirine, bu yıl hac ibadetini yerine getirmek üzere ilçeden Suudi Arabistana gidecek vatandaşlara dini bilgiler vererek, hac sırasında yapmaları gerekenleri anlattıklarını söyledi.
     Seminerde, hacı adaylarının sorularının da yanıtlandığını belirten Temur, onlara sağlıkla ilgili sunum yapılarak karşılaşabilecekleri sağlık sorunları hakkında bilgilendirildiklerini ifade etti.
    
     -Emet Müftülüğünden dini içerikli dergi dağıtımı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Emet ilçesinde, Müftülük tarafından din görevlileri ve vatandaşlara dini içerikli dergiler dağıtıldı.
     İlçe Müftüsü İsmail Temur, AA muhabirine, Diyanet İşleri Başkanlığının bastırdığı çeşitli dergilerin öncelikle İlçe Müftülüğü ve camilerde görev yapanlara, daha sonra vatandaşlara dağıtıldığını söyledi.
     Din görevlilerinden, dergileri okuduktan sonra merkezde camilere, köylerde de köy konakları veya kahvehanelere bırakarak vatandaşların da yararlanmasını sağlamalarını istediklerini ifade eden Temur, Amacımız tüm vatandaşlarımızın Diyanet İşleri Başkanlığının yayımlarıyla dini konularda bilgilenmelerini sağlamaktır. Çocuklarımıza da Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlattığı dergileri dağıttık dedi.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Emetten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER