Emette beldelerden ulaşım talepleri

Emette beldelerden ulaşım talepleri -Eğrigöz ve Günlüce beldeleri belediye başkanları, yollarla ilgili çalışma yapılmasını talep etti


KÜTAHYA (A.A) - Emet ilçesine bağlı Eğrigöz ve Günlüce beldelerinin belediye başkanları, beldelerinde yollarla ilgili çalışma yapılmasını talep etti.
     Eğrigöz Belediye Başkanı Mehmet Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk esirleri kazığa oturtarak öldürmesiyle tanınan ve Kazıklı Voyvoda diye bilinen Eflak Beyi Vlad Tepesin, Fatih Mehmet Sultan döneminde bir süre esir tutulduğu kalenin, Eğrigözde olduğunu bildirdi.
     Eğrigöz Kalesinin tarihinin çok eskiye dayandığını belirten Alkan, şöyle konuştu:
     Beldemizde, Türklerin Anadoluya gelmesinden önceki Roma dönemi kalıntıları, bunun kanıtıdır. Kazıklı Voyvoda, Fatih Sultan Mehmet döneminde esir alınarak buradaki kaleye hapsedilmiş. Beldemizde Anadolu Selçukluları dönemine ait eserler de mevcut. Yöremizi turizme açamıyoruz. Çünkü yolumuz yok. Beldemiz, Tavşanlıya vadi yolundan 35 kilometre uzaklıkta ama Tavşanlıya gitmek için önce Emete uğruyoruz ve bu yolun toplam uzunluğu 65 kilometreyi buluyor. Beldemizdeki tarihi ve kültürel değerleri turizme açabilmek için Tavşanlı ile beldemiz arasındaki vadi yolunun yapılmasını talep ediyoruz.
    
     -Ulaşım sorunumuzun aşılmasını bekliyoruz-
    
     Günlüce Belediye Başkanı Cemil Korkut, belde sınırları içinde yer alan ve termal turizm merkezi statüsüne alınan Dereli Kaplıcalarında ulaşım sorunu bulunduğunu ifade etti.
     Belediye, kooperatif ve gerçek kişilerce yaptırılan otel ve motellerin yanı sıra bir modern tesis bulunan kaplıcalarda yaz mevsimlerinde mevcut bin 470 yatağın tamamen dolduğunu belirten Korkut, şunları söyledi:
     Termal turizm merkezimizin bulunduğu yerin deniz seviyesinden yüksekliği 575 metredir. Burası adını kaplıca içinden geçen dereden almıştır. Kaplıca çevresi, çam ve meşe ormanlarıyla kaplıdır. Dereli Kaplıcalarının 500 metre yakınından, olta balıkçılığı yapılan, küçük botlarla rafting yapılabilecek şekilde debiye sahip Emet Çayı geçmektedir. Burada, biri doğal mağara içinde olmak üzere belediyemize ait 3 kapalı havuzlu umumi hamam ve 10 özel banyo bulunmaktadır. Bu yıl mart ayında termal turizm merkezi ilan edilen Dereli Kaplıcalarında yeni yatırımlara yönelmek için ulaşım sorunumuzun aşılmasını bekliyoruz. Emet ve Tavşanlıya 23er kilometre uzaklıktayız. Ancak karayoluyla ulaşımın zorluğu, yöremize gelen turist sayısını doğrudan etkiliyor.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Emette beldelerden ulaşım talepleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER