Emekli polis baba mesleğini yaşatıyor

Emekli polis baba mesleğini yaşatıyor -Karsın Sarıkamış ilçesinde 81 yaşındaki emekli polis memuru, baba mesleği olan demircilik ve marangozluğu 25 yıldır sürdürerek, hem aile bütçesine katkı sağlıyor hem de köylülerin ihtiyacını k


KARS (A.A) - Sarıkamış ilçesinde 81 yaşındaki emekli polis memuru, baba mesleği olan demircilik ve marangozluğu 25 yıldır sürdürerek, hem aile bütçesine katkı sağlıyor hem de köylülerin ihtiyacını karşılıyor.
     İlçeye bağlı Hamamlı köyünde yaşayan ve emekliye ayrıldıktan sonra köyünde kurduğu atölyede demircilik ve marangozluk yapan Halim Gedik, bütün tarım aletlerinin tamiri ile balta, keser, hediyelik kağnı arabası, beşik, sandık ve diğer birçok eşyayı üretiyor.
     Gedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 25 yıl önce köyüne gelip yerleştiğini ve baba ocağında bu meslekleri devam ettirmeye çalıştığını söyledi.
     Yok olmaya yüz tutmuş demircilik ve marangozluğa her zaman ihtiyaç duyulduğunu ve bu meslekleri artık kimsenin yapmadığına dikkat çeken Gedik, "Bu el sanatları kimsede kalmadı. Ben hem vakit geçiriyorum hem de baba mesleğini devam ettiriyorum. Bu köyde, bu civardaki köylerde bu işi yapan yok. Bana diğer köylerden de iş geliyor. 81 yaşındayım fakat bu çalışmam bana spor oluyor. Hem sıhhat durumum sağlamlaşıyor hem de vakit geçiriyorum" şeklinde konuştu.
     Genç nesillerin bu tür sanatlara ilgi duymadığını ifade eden Gedik, şöyle devam etti:
     "Bu sanatlara heves eden yok. Bu benden sonra da kalmaz herhalde. Eskiden köylerde tarlada kullanılan tırmık gibi aletler, kağnı arabaları yaparlardı. Şimdi hep plastiğe döküldü işler ama ben yine baba mesleğime devam ediyorum. Köyün marangoz ve demir ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Sofraların ekmek tahtalarını, kadınların oklavalarını da yapıyorum."
     Köylülerden Kadir Yaray ise "Halil usta uzun süredir köyümüzde, artık köyümüz için vazgeçilmez biri oldu. Bazı araç gereçler elimizde eksik olduğu zaman, tamir edilmesi gerektiğinde büyük bir özenle yapıyor" dedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Emekli polis baba mesleğini yaşatıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER