Eleşkirtte Ezan ve Kuran

Eleşkirtte Ezan ve Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması


AĞRI (A.A) - Eleşkirtte imam hatip liseleri arasında Ezan ve Kuran-ı Kerimi Okuma Yarışması düzenlendi.
     Yüzüncüyıl Kültür Salonunda düzenlenen yarışmaya, Ağrı Müftüsü İzani Turan, Eleşkirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Uğurlu, Eleşkirt Emniyet Amiri Fuat Erdem, Din öğretimi Şube Müdürü Özlem Çeçen, Eleşkirt Müftüsü Mustafa Dursun katıldı.
     Eleşkirt İmam Hatip Lisesi Müdürü Akın Tekin, yarışmaya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
     Yarışmada daha sonra 5 imam hatip lisesinin öğrencileri Kuran-ı Kerim ve ezan okudu. Müftü İzani Turan başkanlığındaki jüri üyeleri birincileri seçti.
     Kuran-ı Kerimi güzel okuma dalında Doğubayazıt İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Taha Cildan, ezanı güzel okuma dalında Ağrı İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sinan Sarı birinci oldu.
     Turan, öğrencilerin en güzel şekilde Kuran-ı Kerim ve ezan okumalarından dolayı gurur duyduğunu belirterek, Burada sadece bir tane birinci yok. Sizler insanların gönlünü fethettiniz. Biz tüm yarışmacılarımızı birinci sayıyoruz. Ama burada bir tane birincinin belirlenmesi gerekiyordu dedi.
     Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyelerini Eleşkirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Çelik ve protokol üyeleri verdi.
    
     Muhabir: Cemal Çavdar / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Eleşkirtte Ezan ve Kuran Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER