Elazığ 1. Tiyatro ve Turizm Festivali

Elazığ 1. Tiyatro ve Turizm Festivali -Festival kapsamında E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tiyatro oyunu sahnelendi


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda bu yıl ilki düzenlenen Tiyatro ve Turizm Festivali kapsamında Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tiyatro oyunu sahnelendi.
     Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Meriç, eğitim salonunda gerçekleşen etkinlikte yaptığı konuşmada, hükümlünün topluma yeniden kazandırılması sürecinin kişinin infaz kurumuna girdiği andan başladığını ancak çıkmasıyla sona ermediğini söyledi.
     İnsanların sadece cezalandırılıp toplumda kendi başlarına bırakılmaları halinde tekrar cezaevlerine dönüp bunu bir yaşam biçimi haline getirme tehlikesi olduğunu ifade eden Meriç, Oysa başarılı bir iyileştirme ve eğitim süreci sonunda bu kişiler üretken, saygın ve hukuka saygılı bir toplum üyesi olabilirler dedi.
     EMSAD Başkanı Savaş Bal da, infaz kurumunda böyle bir etkinlik düzenlemekten mutluluk duyduklarını, istek ve izin olması halinde bu gibi etkinlikleri sürdürebileceklerini belirtti.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, Elazığ Müzisyen ve Sanatçıları Koruma Derneği (EMSAD) ile Şehrin Yıldızları Tiyatro Kulübü tarafından organize edilen etkinlikte, dernek ve kulüp oyuncularının rol aldığı, Aziz Nesinin Sizin memlekette hiç eşek yok mu- adlı kitabından uyarlanan Memleketin eşekleri isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Etkinlikte ayrıca yerel sanatçılar, sevilen eserlerini seslendirdi.
     Etkinliği, Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cemalettin Şimşek, davetliler ile tutukluklu ve hükümlüler izledi.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Elazığ 1. Tiyatro ve Turizm Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER