Elazığda Temel ve İleri Bronkoskopi Kursu

Elazığda Temel ve İleri Bronkoskopi Kursu başladı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda, Türk Toraks Derneği Okulu Tanı Yöntemleri Çalışma Grubu Güneydoğu Anadolu Şubesi tarafından düzenlenen Temel ve İleri Bronkoskopi Kursu başladı.
     Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Oran, FÜ Hastanesinde düzenlenen eğitim öncesinde yaptığı konuşmada, kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
     Üniversitelerin ana yapısının bilgi olduğunu belirten Oran, Bilgi üniversitelerde üretilir, üniversitelerde aktarılır. Sosyal bir kurum olan üniversiteler, toplumun diğer kurumlarının değişme ve gelişme sürecine paralel olarak gelişmiş ve zaman içerisinde farklı boyutlarda farklı adları almışlardır dedi.
     Göğüs hastalıkları hakkında bilgi veren Oran, Göğüs hastalıklarının bambaşka bir anlamı, bambaşka bir önemi mevcut. İnsan çoğu zaman değer verdiği şeyleri nefesle anlamlandırır diye konuştu.
     Kanuni Sultan Süleymanın Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi sözünü hatırlatan Oran, insanların rahat nefes alması için gayret gösteren ve çok kutsal bir mesleği icra eden tüm doktorlara teşekkür etti.
     Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Çetinkaya ise kursun bu bölge için ilk olduğunu belirterek, özellikle bu bölgedeki göğüs hastalıkları uzmanlarının bu konudaki eğitimlerini üst düzeye çıkarmak, bilgilerini güncelleştirmek ve onlarla pratik açısından da bilgi paylaşımını sağlamak için kursun düzenlendiğini söyledi.
     Kursta göğüs hastalıkları, özellikle akciğer kanseri tanı ve tedavisinde kullanılan bronkoskopinin konu edildiğini ifade eden Çetinkaya, Bu yönteme gelişmiş olan yeni cihazlar eklendi. Özellikle de ultrasonlu sistem dediğimiz endobronşiyal ultrasonu grafiği cihazı. O cihaz da şu an bu ünitede yok. Onu da temin ederek kursta hastalar üzerinde kullanılması, hekim arkadaşların güvenmesi, bu yeni yöntemle tanışmasını arzuladık dedi.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Elazığda Temel ve İleri Bronkoskopi Kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER