Elazığda ışkın toplama etkinliği düzenlendi

Elazığda ışkın toplama etkinliği düzenlendi


ELAZIĞ (A.A) - Arıcak ilçesinde ışkın bitkisi toplama etkinliği düzenlendi.
     Gümüşyaka Mahallesinde bir araya gelen 40 kişilik grup, Doğu Anadolu Bölgesinde karların erimesiyle birlikte dağların yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen ve yayla muzu olarak bilinen ışkın bitkisinden toplamak üzere 2 bin 620 rakımlı Akdağa gitti.
     Dılav Yaylasında mola vererek kahvaltı yapan grup, zorlu yolculuğun ardından Akdağa çıktı. Grup, dağın güzel manzarası eşliğinde ışkın bitkisi topladı. Büyük bir bölümü gençlerden oluşan grup, dağın zirvesinde erimeyen kar birikintileri üzerinde kaymanın keyfini çıkardı.
     Etkinliğe katılan 26 yaşındaki İsmail Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki gençlerle bir araya gelip Akdağda ışkın topladıklarını belirterek, bu yıl da üçüncü etkinliği düzenlediklerini söyledi.
     Bu tür geziler düzenleyerek sosyal bir ortam oluşturduklarını ve eğlendiklerini ifade eden Yıldız, Arkadaşlarımızla bir araya gelip bir nevi dağda doğa yürüyüşü yapıyor, ışkın toplayıp, kayarak eğleniyoruz. Güzel manzara eşliğinde dinleniyoruz. Bizim için bir nevi piknik havasında geçiyor. Gerek dağ gerekse güzergah boyunca güzel manzarayı izliyoruz. Bizim için oldukça güzel bir etkinlik dedi.
     (RY-FNS-AHM)
<< Önceki Haber Elazığda ışkın toplama etkinliği düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER