Eğlenmek için başladılar yurt dışından bile

Eğlenmek için başladılar yurt dışından bile davet aldılar -Ispartada Öğretmenler Gününde amatör bir gösteri sunmak amacıyla kurulan Öğretmenler Halk Oyunları Topluluğu, beğenilmeleri üzerine önce kentte, daha sonra ülke genelinde göste


ISPARTA (A.A) - Murat Yolcu - Ispartada öğretmenlerin 2 yıl önce eğlenmek amacıyla kurdukları Öğretmenler Halk Oyunları Topluluğu, gösterilerinin beğenilmesi üzerine Türkiye genelinde ve yurt dışında etkinliklere katıldı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Öğretmenler Halk Oyunları Topluluğunun yaklaşık 2 yıl önce Öğretmenler Gününde amatör bir gösteri sunmak amacıyla kurulduğunu söyledi.
     Topluluğun ilk gösterisinde büyük beğeni kazandığını, bunun katılımı artırdığını dile getiren Öztürk, başlangıçta 20 olan öğretmen sayısının zamanla 34e yükseldiğini kaydetti.
     Aralarında çeşitli branşlarda eğitim veren öğretmenlerin bulunduğu topluluğun haftada bir gün çalışma yaptıklarını bildiren Öztürk, Farklı okul ve branşlarda görev yapan öğretmenler bir araya gelerek hem ortak akıl oluşturuyor hem de stres atıyor. Öğrendikleri oyunları öğrencilere öğreterek okullarda da halk oyunu ekipleri kurulmasını sağlıyor dedi.
     Öğretmenler Halk Oyunları Topluluğunun oldukça profesyonel çalıştığını ve iddialı olduğuna anlatan Öztürk, Önce kentteki etkinlikler için davet aldık. Daha sonra başka illerden davetler gelmeye başladı. Geçen yıl yurt içinde çeşitli festivallere gittik. Yurt dışında ise Makedonyanın Ohrid kentinde gerçekleştirilen halk oyunları festivaline katıldık ve oldukça iyi intiba bıraktık diye konuştu.
     Öztürk, öğretmenlerin halk oyununu büyük hevesle, severek oynadıklarını vurgulayarak, Büyük şeyler düşünülerek yapılan işler süreklilik kazanır. Topluluk bugüne kadar Ispartada 9 programda görev aldı. Pek çok yerden gösteri sunmak için davetiye geldi. Fırsat buldukça ülke geneli ve yurt dışında gösterilere gitmeyi planlıyoruz ama çoğu davete öğretmenlerimizin işlerinin yoğunluğundan dolayı katılamayacağız diye konuştu.
    
     -Hayallerini gerçekleştirdiler-
    
     Isparta Kız Meslek Lisesinde edebiyat öğretmenliği yapan Ayşegül Dönmez, topluluğun kurulmasını önce hayal olarak gördüklerini, şimdi ise hayallerini gerçekleştirmenin mutlulukluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Öğretmenler arasındaki iletişimi artırmaya çalıştıklarını anlatan Dönmez, Öğretmenlik zor bir meslek, bazen sıkıntılarla karşılaşabiliyorsunuz ama burada hayata bakış açınız değişiyor, paylaşımlarımız artıyor, öğrencilere yaklaşımlarımız farklılaşıyor. Daha pozitif oluyoruz. Bambaşka yerlere gidiyor, başka kültürleri tanıyorsunuz dedi.
     Gösterileri zaman zaman öğrencilerinin de izlediğini belirten Dönmez, Öğrencilerimiz gösterilerde başka bir insanla karşılaşıyor, ilişkilerimiz daha sıcak hale geliyor. İnanamıyor, Hocam siz misiniz diye soruyorlar diye konuştu.
     Eğitmen Ahmet Alper Deşik de öğretmenlerin işinden, evinden fedakarlık yaparak topluluğu kurduklarını vurgulayarak, toplulukta göreve yeni başlayan 25 yaşından 55 yaşına kadar her yaştan öğretmenin bulunduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Eğlenmek için başladılar yurt dışından bile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER