Eğitime hayırsever katkısı

Eğitime hayırsever katkısı -Azerbaycanda yaşayan Ağrılı bir iş adamının Doğubayazıta yaptıracağı yüksekokul için protokol imzalandı


AĞRI (A.A) - Azerbaycanda yaşayan Ağrılı bir iş adamının Doğubayazıt ilçesinde yaptıracağı yüksekokulun protokolü törenle imzalandı.
     Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Azerbaycanın Bakü kentinde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Doğubayazıt ilçesinin yüksekokula kavuşacağı için mutlu olduğunu belirterek, Baküde yaptıkları görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti.
     Doğubayazıtın Ağrının büyük ilçelerinden olduğunu ifade eden Tepe, konuşmasına şöyle devam etti:
     İlçemizi yüksekokula kavuşturmak için Azerbaycanın Bakü şehrine geldik. Beraberimizdeki heyetle iş adamı Abdulbari Goozal beyle bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşme olumlu sonuç verdi. Doğubayazıt Ağrının en büyük ilçelerinden biridir. Tarihi ve turistik dokusuyla gelecek nesillere bu kültürü taşıyacak bir yüksekokulu yoktu. Azerbaycanda üstün başarılar gösteren vizyon sahibi olan değerli iş adamı hemşehrimiz Abdulbari Goozala ilçemize yapacağı yüksekokuldan dolayı teşekkür ederiz.
     AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman ise yüksekokulun arsa tahsis işlemlerinin yapılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü, söz konusu çalışmanın eğitim için önemli olduğunu vurguladı.
     Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, halkın kendi üniversitesine kendisinin sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, Buranın yapımında ve gelişmesinde halkın katkısıyla üniversitemiz bir yerlere gelebilir demiştim. Bu sözlerim boşa çıkmadı. 12 milyon TLye mal olacak okulun yapımını üstlenmekle Abdulbari bey bizleri çok mutlu etti diye konuştu.
     Okulun yaklaşık 12 hektarlık bir alan üzerine kurulacağını anlatan Arslan, yüksekokulun ulaşım sıkıntısı olmayan bir yere yapılacağının altını çizdi.
     Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz da müjdeli haberi alarak sevinçle memleketlerine döndüklerini kaydetti.
    
     -Okulun ismi Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu olacak-
    
     İş adamı Abdulbari Goozal da memleketini hiçbir zaman unutmadığını belirterek, insanlar okudukça mum gibi ışık verdiğini söyledi.
     Doğubayazıtta yapılacak olan meslek yüksekokulunun Ahmed-i Hani Türbesinin alt kısmında yer alacağını ifade eden Goozal, Fevkalade güzel bir seçim yapılmış. O halde bu yüksekokulun ismi de Ahmed-i Hani Yüksekokulu olsun diye karar verdik. Ben bu tarihi kentte yapılacak yüksekokula Ahmed-i Hani isminin verilecek olmasından mutlu oldum dedi.
     Daha sonra Doğubayazıtta 12 hektar alana yapılacak Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu binasının yapımını içeren protokol, Arslan ve iş adamı Goozal tarafından imzalandı.
    
     Muhabir: Selahattin Kaçuru / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Eğitime hayırsever katkısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER