Eğitim

Eğitim-Bir Sen Kocaeli Divan Toplantısı -Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: Memur, mahrumiyet bölgesine gitmek istemiyorsa devlet, o bölgelerde pozitif ayrımcılık yapmak zorundadır


KOCAELİ (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur, mahrumiyet bölgesine gitmek istemiyorsa devlet, o bölgelerde pozitif ayrımcılık yapmak zorundadır dedi.
     Eğitim-Bir Sen Kocaeli Şubesinin İl Divan Toplantısına katılan Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, yeni anayasa ihtiyacının her geçen gün daha fazla hissedildiğini söyledi.
     Gündoğdu, istihdam biçimi ile memurunu terbiye eden anlayıştan rahatsızlık duyduklarını dile getirerek, iş güvencesinin kırmızı çizgileri olduğunu vurguladı.
     Bütün sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini istediklerini anlatan Gündoğdu, 4C, 4B gibi ne kadar istihdam türü varsa tamamının 4A kapsamına alınması gerektiğini kaydetti.
     Gündoğdu, devletin, mahrumiyet bölgelerine pozitif ayrımcılık yapmak zorunda olduğunu savunarak, Eğitim ve sağlık çalışanlarında 2 yıl, 3 yıl mecburi hizmet var. Eğer siz oraya bin lira pozitif ayrımcılık koyarsanız, asker gibi gün saymak durumunda bırakılan oradaki memur, seve seve 3-5 yıl daha kalabilir. Bunu görmeyip kavimler göçü gibi bir rotasyon düşüncesi taşırsanız, buna da asla müsaade etmeyeceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER