Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Öğretmenler Gününü kutlamayacak -Eğitim-Bir-Sen Muğla Şubesi Başkanı Akkır: -Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarı iade edilmediği sürece, Öğretmenler Gününü kutlamayacağız


MUĞLA (A.A) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muğla Şubesi Başkanı Sebahattin Akkır, öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarı iade edilmediği sürece, Öğretmenler Gününü kutlamayacaklarını bildirdi.
     Akkır, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Eğitim-Bir-Sen olarak 23. Başkanlar Kurulu Toplantısında alınan Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayımlamamalıdır kararı doğrultusunda 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamayacaklarını belirtti.
     Eğitim sistemi içinde görev alan bütün kamu görevlilerinin, eğitim çalışanı sıfatıyla önemli olduğunu kaydeden Akkır, Bütün eğitim çalışanlarının sorunu çözülmedikçe, hak ettikleri maaş verilmedikçe eğitim sisteminde sürdürülebilir bir reform gerçekleştirmek hayaldir. Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarı iade edilmediği sürece, Öğretmenler Gününü kutlamayacağız diye konuştu.
     Eğitimin en önemli unsuru öğretmenlerin fedakarlığının görmezden gelindiğini savunan Akkır, şöyle konuştu:
     Birçok ülke gibi Türkiyede de öğretmenlerin ciddi anlamda demoralize oldukları, umutsuzluğa kapıldıkları ve cesaretlerinin kırıldığı görülmektedir. Bu nedenle öğretmenlerin motivastonları gittikçe kırılganlaşmakta ve azalmaktadır. Bu durum değişmeli, eğitim sistemindeki sorunlar ve muhtemel reformlar, öğretmenlerin rehberliğinde belirlenmelidir. Biz, öğretmenliğin ne kadar yüce bir meslek olduğunu sadece 24 Kasımlarda haykıranlardan olmayacağız.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Güç Gönel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER