Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Kasım ayı il divan toplantısı yapıldı


KAYSERİ (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şubesi Kasım ayı il divan toplantısı şube başkanı ve şube yönetim kurulu üyeleri ile ilçe temsilcileri ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Akkışla ilçesinde gerçekleştirildi.
     Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, yaptığı açıklamada ideolojik ve taraf sendikacılığı yapmadıklarını ifade etti.
     Bunun en güzel örneğini yetkiyi uzun ve zor mücadele sonucu 2011 yılında almaları olarak gösteren Kalkan, Provokasyoncu sendikalar yetkiyi hep bizim kullandığımız gibi bir algı oluşturmaya çalışarak kendi başarısızlıklarını bize mal etmeye çalışmaktadır. Biz yetkiyi ilk kez 2011 yılında kullandık, birçok kazanım elde ettik ancak 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ortaya çıkan ve öğretmen ve öğretim elamanlarının mağduriyetinin giderilmesi için mücadele ettiğimiz ek ödemeyi alamadık. Özlük ve özgürlük mücadelemiz devam etmektedir şeklinde konuştu.
     Daha önce yekti kullanan sendikaların kendilerine başarısız diyebilmeleri için kendilerinin de 4-5 yıl yetkiyi kullanmaları gerektiğini ifade eden Kalkan, şunları kaydetti:
     Ek ödeme alamadığımız için üye kaybımız oldu ancak hep beraber çalışarak ve gerçekleri eğitim çalışanı arkadaşlara anlatarak büyümeye devam edeceğiz. Eğer darbelere son verilecekse, özgürlükler geliştirilecekse, mazlumların mağduriyetleri giderilecekse yetkinin sendikamızda olması gerekir. Çünkü toplu sözleşme masasında yetkili olan sendikanın görüşleri konuşulur, gündemi o belirler.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER