Eğitim yayıncılığının 2020 vizyonu masaya yatırıldı

Eğitim yayıncılığının 2020 vizyonu masaya yatırıldı -YAYFED Başkanı Murat: -"Türk yayımcılar olarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen müfredat değişikliğiyle ilgili bir endişemiz yok"


ANTALYA (A.A) - Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) Başkanı ve Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü Bayram Murat, Türk yayımcılar olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen müfredat değişikliğiyle ilgili bir endişelerinin bulunmadığını söyledi.
     Zambak Yayınları, tarafından Kumluca ilçesinde düzenlenen "Eğitim Yayıncılığının 2020 Vizyonu" toplantısında konuşan Bayram Murat, Fatih Projesi ile Türkiyede dijital yayıncılık sektörünün hızla ilerlediğini söyledi.
     Murat, gazetecilere yaptığı açıklamada da Türk eğitim yayıncılığının her geçen gün iyiye gittiğini kaydetti. Fatih Projesinin, eğitim yayıncılarının dünyaya açılmasında olumlu etkileri olduğuna değinen Murat, "Gelecekte Türkiyenin hem dijital yayıncılık hem de print yayıncılıkta dünya genelinde marka yayın evleri çıkaracağına inanıyoruz. Ümidimiz o ki Türkiyede özellikle eğitim yayıncıları, adlarını dünyaya taşıyacak marka yayınlar ortaya çıkaracaklardır" dedi.
     Fatih Projesi ile Türk yayıncılık sektörünün en az üç kat büyüyeceğine inancını dile getiren Murat, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Türk yayımcılar olarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen müfredat değişikliğiyle ilgili bir endişemiz yok. Çoğu öğretmenlerimiz ve yayın evlerimizin mütalaasıyla son 20 yıldaki en isabetli müfredat değişikliğinin şu an yapıldığı kanaatindeyiz. Eğer aksi bir durum olmazsa dört yıl içinde Türk müfredatının çocuklara ciddi ağırlık teşkil edecek ayrık otlarından temizleneceği kanaatindeyiz. Ancak yayın evleri olarak yapılacak her değişikliğin, sektörün hayatta kalabilmesi adına en az iki yıl önce yayın evleriyle hareket edilmesinin daha doğru olacağını belirtmek istiyoruz."
     Toplantıda geçen yıl Türkiye genelinde en başarılı seçilen Zambak bayilerine plaket verildi. Daha sonra 15. yıl pastası kesildi.
     Kumlucada üç gün sürecek toplantıda, dijital yayıncılık, mevcut durum analizi, yayıncılık sektörünün 2020 vizyonu gibi konular ele alınacak.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Eğitim yayıncılığının 2020 vizyonu masaya yatırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER