Eğitim Bir

Eğitim Bir-Sen Rize Şube Başkanı Afacanlar: Kazanımlarımıza sahip çıkalım


RİZE (A.A) - Eğitim Bir-Sen Rize Şube Başkanı Seyfettin Afacanlar, kazanılmış haklara sahip çıkılması gerektiğini belirtti.
     Afacanlar, yaptığı yazılı açıklamada, Memur-Sen Konfederasyonu olarak Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza kampanyası kapsamında toplanan 12 milyon 300 bin imzanın, kişi hak ve özgürlüklerinin iadesi için ortaya konulan en güçlü talep olduğunu ifade etti.
     Darbe dönemi kılık kıyafet yönetmeliğinin kaldırılarak, kadınların çalışma hayatından dışlanmasının önüne geçilmesi gerektiğini kaydeden Afacanlar, şöyle devam etti:
     Hükümete çağrımız, yıllardır ötekileştirilmiş ve örselenmiş kadınlar için bir milat belirlemelerini istiyoruz. Aksi takdirde kamu çalışanları olarak bu konudaki kararlılığımızı devam ettireceğimizi ve 18 Martta iş yerlerine sivil kıyafetle giderek, çağdışı yasağı yok sayıp yönetmeliği işlevsiz kılacağımızı bir kez daha deklare ediyoruz. Milletin değerlerine karşı olan her oluşumun karşısında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Milletimizin değerlerini yansıtan her çabanın içerinde olmaya devam edeceğiz.
     Özür tayini atamalarında elde edilen kazanımlara rağmen bin 500 kişinin mağduriyetinin halen devam ettiğini savunan Afacanlar, şunları kaydetti:
     Bakanlığımızın arkadaşların mağduriyetini gidermesini bekliyoruz. Onlarca yıl yetkili olup kayda değer bir kazanım elde edemeyen diğer sendikaların bu gün Memur-Sen ve Eğitim Bir-Senin kazanımları kendi kazanımlarıymış gibi ucuz kahramanlıklara soyunanlara fırsat vermiyoruz. Omzumuzdaki yükün bilincinde olarak daha fazla gayret göstererek sahip olduğumuz gücü üyelerimiz lehine daha da ileriye taşımanın sorumluluğunu üstlenmiş bulunmaktayız. Kısır tartışmaların içerisine girip enerjimizi tüketmeyelim.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER