Eğitim Bir

Eğitim Bir-Sen Rize Şube Başkanı Afacanlar: Kamu çalışanlarına kılık kıyafet dayatması bitmelidir


RİZE (A.A) - Eğitim-Bir-Sen' class='textetiket' title='Eğitim Bir-Sen haberleri'>Eğitim Bir-Sen Rize Şube Başkanı Seyfettin Afacanlar, kamu çalışanlarına yapılan kılık kıyafet dayatmasının bitmesi gerektiğini savundu.
     Afacanlar, yaptığı yazılı açıklamada, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı birinci döneminin geride bırakıldığını anımsattı.
     Eğitim sistemi üzerinde uzun vadede faydalı etkileri olacak değişikliklerin yaşandığını, ancak eğitim çalışanlarını mağdur eden sorunlara köklü çözümler geliştirilmediğini ve sorunların önümüzdeki döneme devredildiğini öne süren Afacanlar, şöyle devam etti:
     Öğretmenlerin beklentilerinin karşılanması gerekmektedir. Ek ödeme mağduriyeti acilen çözülmelidir, yapılacak yeni düzenlemede öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyeti giderilmelidir. Yeni eğitim sistemine ilişkin yasal değişiklikler içeren düzenlemeler sonrası yönetmelikler güncellenememiştir. Uygulamada oluşan çelişkiler nedeniyle yaşanan sorunlar daha da birikmiştir. Okulların normlarının sağlıklı güncellenmemiş olmasına rağmen, norm fazlası öğretmen olarak görülen öğretmenlerin resen atanması yeni mağduriyetlere neden olmaya devam etmektedir. Norm fazlası öğretmenler, norm güncellemesi yapılmadığı için okullarında kendi alanlarında ihtiyaç olmasına ve fiilen derse girmelerine rağmen norm fazlası gösterilmeye ve resen atanmaya çalışılmaktadır. Bu uygulama bir an önce durdurulmalı, normlar güncellendikten sonra norm fazlası öğretmen atamaları gündeme alınmalıdır. Özür durumundan yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenler eşinden ve çocuklarından ayrı yaşamaya devam etmektedir. Aile içi sorunlara da neden olan bu durum aile bütünlüğünü tehdit etmeye devam etmektedir. Eş durumu, öğrenim durumu ve sağlık durumu özrüne bağlı yer değişiklikleri Şubat ayında yapılmalıdır.
     Öğrencilere tek tip kıyafet dayatmasından vazgeçilmesinin olumlu gelişme olduğunu ifade eden Afacanlar, şunları kaydetti:
     Kamuda 1982 yılından kalma darbe döneminin iklimini yansıtan kılık ve kıyafet yönetmeliği bir an önce çöpe atılmalıdır. Çalışanların saçı, bıyığı, ayakkabı topuk boyu, giyilen pantolonunun kumaşı, kazağının yakası ve başın açık olup olmaması gibi birçok gereksiz ve gülünç dayatma içeren yönetmelik darbecilerle birlikte tarihteki kirli yerini almalıdır. Kamu çalışanlarına kılık kıyafet dayatması bitmelidir. Kamu çalışanları özgürce kendi seçimlerini yapabilmelidir.
     Afacanlar, Rize İMKB Endüstri ve Meslek Lisesi öğretmeni Serdar Yılmaza yapılan saldırıyı da kınadıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER