Eğitim Bir

Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi engellileri ziyaret etti


MARDİN (A.A) - Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Engelliler Haftası dolayısıyla Cemil Tutaşı Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret etti.
     Ziyaret kapsamında çocuklara hediyeler dağıtıp sorunları dinleyen Değer, engellilerin üretime katılamaması dolayısıyla işsizlik sorunu yaşaması en temel sorunları olarak ortaya çıktığını, bunun yanı sıra temel insani hizmetlerden fırsat eşitliği temelinde yeterince yararlanamamaları da onların engelli olarak damgaladığını, onun için bu durumun ayrımcılığa uğrama ve dışlanma boyutunda değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
     Son zamanlarda engelliler için yapılan düzenleme ve çalışmalara rağmen engellilerin hala pek çok sorununun olduğunu belirten Değer "Mardin özeline bakıldığında mevcut yapıların yetersiz ve engelli yaşam koşulları için ihtiyaçlara yeterince cevap veremediğini onun için Mardinimize yakışacak modern ve engelli ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayacak mekan ya da mekanlara ihtiyac duyulmaktadır. İlimizdeki kaldırım , trafik ışıkları , yaya geçitleri, kamu binalarındaki asansörler gibi pek çok unsurun engelli vatandaşlara hitap etmediği hatta zorluk çıkardığı ortadır" diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Necdet Doğruyol

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER