Egenin en büyük hayvan pazarında hareketlilik

Egenin en büyük hayvan pazarında hareketlilik arttı -Kurban Bayramının yaklaşmasıyla Muğlanın Bayır beldesinde bulunan Ege Bölgesinin en büyük hayvan pazarında yoğunluk artmaya başladı -Bayır Belediye Başkanı Çoban: -Egede


MUĞLA (A.A) - Kurban Bayramının yaklaşmasıyla Muğlanın Bayır beldesinde bulunan, Ege Bölgesinin en büyük hayvan pazarında yoğunluk artmaya başladı.
     Beldede 1980li yıllarda kurulmaya başlanan, 2003 yılından itibaren de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ruhsatlandırılan Bayır Hayvan Pazarında Kurban Bayramının yaklaşmasıyla hareketlilik artıyor.
     Kulak küpelerindeki numaralarla tek tek bilgisayar ortamında kayıt altına alınan kurbanlıklar, daha sonra satış alanındaki padoklara yerleştiriliyor. Padoklarda yer kalmadığı için bazı kurbanlıklar da ayaklarından beton zemine bağlanıyor.
     Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayır Hayvan Pazarının Türkiyenin birçok ilinden gelen hayvan tüccarlarının tercihi olduğunu söyledi.
     Pazara özellikle Erzurum, Konya, Kırıkkale, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Denizli, İzmir, Aydın illerinden alıcı ve satıcı geldiğini belirten Çoban, Egedeki en büyük hayvan pazarı Bayır beldesinde kuruluyor. Pazarımızda 2 bin büyükbaş, 2 bin küçükbaş, 200 tek tırnaklı hayvan satışa çıkıyor. Satıcı ile alıcı arasında yapılan pazarlıklar sonucu el değiştiren kurbanlıklar, yeni bir yolculuğa çıkıyor dedi.
     Yaklaşık 20 dönüm arazide kurulu hayvan pazarında ciddi iyileştirmeler yaptıklarına işaret eden Çoban, Hayvanların pazara girişi, belediye personelimiz ve sorumlu veteriner hekim tarafından belgeleri ve sağlık durumları kontrol edilip dezenfekte havuzundan geçirilerek yapılıyor. Hayvan sahiplerinin tüm ihtiyaçları pazarda bulunan tesislerde karşılanıyor diye konuştu.
     Çoban, bazı ilçelerde görülen mavi dil hastalığı nedeniyle ilçe pazarlarının kapanması sonucu bu yıl Bayır Hayvan Pazarının daha hareketli günler yaşadığını kaydetti.
     Pazardaki hayvan üreticileri fiyatların geçen yıla oranla düşmesinden, alıcılar ise hayvanların pahalı olmasından yakınıyor. Üreticiler, fiyatların satışlarından ise memnun olduklarını dile getiriyor.
     Pazarda büyükbaş kurbanlıklar en düşük 4 bin, küçükbaş kurbanlıklar ise 600 liradan alıcı buluyor.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Egenin en büyük hayvan pazarında hareketlilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER