Efesi 1 milyon kişi ziyaret etti

Efesi 1 milyon kişi ziyaret etti -UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Efes Antik Kentini 2012 yılının 7 ayında 1 milyon yerli ve yabancı turist gezdi -İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Ediz: Ulaştırma, Denizcilik v


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Efes Antik Kentini 2012 yılının 7 ayında 1 milyon yerli ve yabancı turist gezdi. Ziyaretçiler, 4 milyon 653 bin 325 TL gelir bıraktı.
     İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki müzeleri ve ören yerlerini 1 Ocak ile 31 Temmuz tarihleri arasında toplam 1 milyon 796 bin kişinin ziyaret ettiğini, sadece Efes Antik Kentini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının ise 1 milyon 23 bin olduğunu belirtti.
     Efes Antik Kentinin 6 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu ve tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını anlatan Ediz, bölgede 110 yıldır kazıların sürdüğünü ifade etti.
     Efesin dünyaya mal olan bir yerleşim alanı olduğuna dikkati çeken Ediz, Efesin de aralarında yer aldığı 12 İon kentin önemli bölümünün İzmir sahilinde bulunduğunu, bu kentlerin her zaman turistlerin ilgisini çektiğini dile getirdi.
     Efes Antik Kentinin bölgeye en önemli getirilerinden birinin tanıtım olduğunu aktaran Ediz, bölgeye gelenlerin konaklama, yeme, içme gibi harcamalarda bulunduğunu, ekonomik açıdan da önemli fayda sağlandığını vurguladı.
    
     -Denizle buluşacak-
    
     Efes ile Pamucak sahili arasında bugün kara olan bölgenin ilk yerleşim döneminde deniz olduğunu, o dönemde Efesin hemen altında limanın yer aldığını anımsatan Ediz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının işbirliğinde, Efesi yeniden denizle buluşturma projesini hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi.
     Proje çalışmalarının 2012 yılında başladığını açıklayan Ediz, şunları kaydetti:
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortak projesi kapsamında çalışmaları sürdürüyoruz. Efes Limanından Pamucak sahiline kadar teknelerle gidiş geliş söz konusu olacak. Amacımız, tarihi yeniden canlandırmak. Çevre düzenlemesi de yapılarak rekreasyon alanları oluşturulacak, Efes Antik Kentinin cazibesinin artırılmasını istiyoruz. Gelenler o günün tarihi havasını yaşayabilecek. Projenin ne zaman tamamlanacağını tam olarak açıklayamam. Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ortak projemiz kapsamında Efesi yeniden denizle buluşturunca ziyaretçi sayısında da artış yaşanacak.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Efesi 1 milyon kişi ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER