Edremitte tarihi eser kaçakçılığı operasyonu

Edremitte tarihi eser kaçakçılığı operasyonu -İhbar üzerine gidilen bir evde, el yazması Kuran-ı Kerim antik çağlara ait para ve sikke gibi 888 parça tarihi eser ele geçirildi


BALIKESİR (A.A) - Edremitte, ihbar üzerine gidilen bir evde, el yazması Kuran-ı Kerim, antik çağlara ait para ve sikke gibi 888 parça tarihi eser, ele geçirildi.
     Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına ilişkin ihbar üzerine, Edremit ilçesi Kadıköy beldesinde oturan Fatih Tnin evine operasyon düzenledi.
     Çöp yığınlarının da bulunduğu evde yapılan titiz çalışmada, el yazması Kuran-ı Kerim, antik çağlara ait para ve sikkeler (Roma, klasik dönem şehir devletleri, Helenistik dönem, Orta Çağ Avrupa sikkeleri, Osmanlı sikkeleri), Roma dönemine ait silah, eşya, ve heykellerin aralarında bulunduğu 888 parça tarihi eser ile 5 tabanca, 261 değişik çapta fişek ve 2 gram esrar maddesi ele geçirildi.
     Tarihi eserler, Balıkesir Müze Müdürlüğüne teslim edildi.
     Gözaltına alınan Fatih Tnin sorgusunun sürdüğü bildirildi.
     Öte yandan, jandarmanın bilgi vermesi üzerine Kadıköy Belediyesinden gelen ekip, evdeki tarihi eserleri ve diğer malzemeleri kamyonla götürdü.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Edremitte tarihi eser kaçakçılığı operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER